Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Goedkoopste dierenverzekering van 2023

Een goede dierenverzekering tegen de beste premie? Kies voor dierenverzekeringen vergelijken bij Contractvergelijker en vind de goedkoopste dierenverzekering van 2023. Jij wilt toch ook het beste voor je huisdier en voor je portemonnee?

Bespaar tot 30%

Title

De goedkoopste 5 dierenverzekeraars van Nederland

Bij Contractvergelijker kennen wij de premies, voorwaarden, kortingen en acties van alle verzekeraars. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. De beste deal voor jou staat altijd bovenaan.

De goedkoopste dierenverzekering kiezen, hoe doe je dat?

  • 1
    Vul je gegevens in De premies van dierenverzekeringen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom hebben we o.a. het soort dier, het ras en de leeftijd nodig.
  • 2
    Kies je dekking Hoe uitgebreid wil je je hond of kat verzekeren? Dat bepaal je helemaal zelf door de dekkingen te kiezen die je verwacht nodig te hebben.
  • 3
    Kies de beste deal In het zoekresultaat staat de goedkoopste dierenverzekering voor jou direct bovenaan. Met één klik start je daarna je aanvraag. Wil je je wensen eerst aanscherpen? Dat doe je eenvoudig in het filter.

Waarom je dierenverzekering afsluiten via ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Bespaar tot 30%

Title

Ga snel naar:

Kies de goedkoopste verzekering voor je hond en kat

Dierenverzekering - Hond Hondenverzekering

Vergelijk en kies de allergoedkoopste hondenverzekering die bij jou past.

Dierenverzekering - Kat Kattenverzekering

Vergelijk en kies de allergoedkoopste hondenverzekering die bij jou past.

Wat is de goedkoopste dierenverzekering?

De goedkoopste dierenverzekering hoeft natuurlijk niet altijd ook de beste dierenverzekering te zijn. Als je weinig premie betaalt maar het grootste deel van de medische kosten voor je huisdier alsnog zelf moet betalen, dan is dat natuurlijk vervelend. Het mooie aan dierenverzekeringen vergelijken is dat je de beste dierenverzekering kunt vinden tegen de laagste premie. Behalve de dekking en de premie spelen meer zaken mee bij de keuze van je dierenverzekering: de leeftijd en het gewicht van de hond of kat, de gewenste maximale vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico. Er zijn niet alleen veel dierenverzekeringen, maar ook veel pakketten en aanvullende verzekeringen.

Algemeen - Winnaar alternatief
Persoonlijk advies op maat

Als je op zoek bent naar de goedkoopste dierenverzekering, dan zul je wel merken dat bepaalde verzekeraars het meest worden gekozen. Het gaat dan om Petplan, Petsecur, OHRA, Aegon en Inshared. We behandelen hier een paar verzekeringen, maar vergeet niet dat het belangrijk is alle dierenverzekeraars te vergelijken. Voor elk ras, leeftijd en persoonlijke voorkeuren kan de goedkoopste dierenverzekering voor iedereen anders zijn. 

Goedkoopste of beste dierenverzekering?

Om te bepalen of de goedkoopste dierenverzekering voor jou ook de allerbeste is, is het nodig om te kijken naar wat je nodig hebt. Heb je weinig geld en wil je per se een verzekering voor je hond of kat, dan is het soms belangrijk om alleen naar de laagste premie op zoek te gaan. Je hebt dan misschien niet de allerbeste dierenverzekering, maar beter iets dan niets. Zoek je echter naar een dierenverzekering met een laag eigen risico, dan betaal je waarschijnlijk wat meer premie. Hetzelfde geldt voor de maximale vergoeding die je per jaar kunt krijgen. Bij de goedkoopste dierenverzekering is die altijd laag. Als je weet dat je waarschijnlijk veel kosten moet maken voor je hond of kat, kan je beter een wat duurdere verzekering nemen met een hogere premie per maand, maar wel met een hogere vergoeding per jaar.

Goedkoopste hondenverzekering

Voor de goedkoopste hondenverzekering kan je kiezen uit onder meer OHRA en AEGON. De premie ligt zo rond de 25 euro per maand. De maximale vergoeding waarop je per jaar recht hebt is laag, 2.500 tot 3.000 euro. Als je bereid bent meer premie te betalen, heb je recht op een hogere maximale vergoeding, soms wel tot 6.000 euro per jaar. Daarnaast moet je ook nog letten op het eigen risico. Bij een goedkope hondenverzekering betaal je meestal meer eigen risico per nota.

Dierenverzekering - Hond

Goedkoopste kattenverzekering

Voor de goedkoopste kattenverzekering ga je eveneens naar OHRA en AEGON. Ook Petplan, Petsecur en Inshared hebben relatief goedkope kattenverzekeringen en hondenverzekeringen. Ook hier geldt weer dat je bij een goedkope kattenverzekering vaak een hoger eigen risico hebt en een lager bedrag dat je per jaar mag declareren.

Dierenverzekering - Kat

De goedkoopste dierenverzekeraars vergelijken

Petsecur
OHRA
Petplan
AEGON
Inshared

Aanvullende dekking, wel of niet?

Of je wel of geen aanvullende dekking nodig hebt voor je dierenverzekering, hangt af van meerdere factoren. Om te beginnen van de vraag of hetgeen jij wilt verzekeren misschien al in je basispakket of ander pakket van je keuze zit. Ga dat dus eerst goed na. Daarbij kun je aanvullende verzekeringen alleen afsluiten in combinatie met de verzekering die je al hebt. Het is niet mogelijk om een losse aanvullende verzekering af te sluiten. De enige uitzondering daarop is de ongevallenverzekering voor dieren. Deze heeft een zeer lage premie en geeft alleen een vergoeding voor medische kosten als gevolg van een ongeval, zoals bijtwonden, brandwonden of een aanrijding. Je moet wel kunnen aantonen dat de medische kosten het gevolg zijn van een ongeluk.

Zorgdekking bij goedkope verzekeraars

De zorgdekking bij goedkope verzekeraars loopt flink uiteen. Het gaat dan niet alleen om de inhoud van de polis, maar ook om de hoogte van de maximale vergoeding. Zo zijn de hondenverzekering en de kattenverzekering van OHRA goedkoop voor wat de premies betreft. De maximale vergoeding is 2.500 per jaar, maar de dekking qua behandelingen is laag. Zo zitten in het goedkope pakket bijvoorbeeld onder meer geen vaccinaties, tandzorg en fysiotherapie. Inshared is duurder qua maandelijkse premie en biedt een maximale vergoeding van 1.500 euro per jaar. De dekking qua behandelingen is echter veel uitgebreider. Zo krijg je ook een vergoeding voor onder meer fysio, tandzorg en vaccinaties. Het is dus zeker de moeite waard goed te kijken naar de zorgdekking bij goedkope verzekeraars.

Algemeen - Nieuw contract

Eigen risico zelf kiezen

Ook niet onbelangrijk: het eigen risico. Je kunt wel kiezen voor de goedkoopste dierenverzekering met de laagste premie, maar uiteindelijk toch duurder uit zijn. Als je van elke nota zelf 50% moet betalen lopen de medische kosten toch hoog op. Het kan dan verstandiger zijn voor een iets duurdere verzekering te kiezen met een iets hogere premie. Je krijgt dan vaak tot 80% of zelfs 90% van de nota terug. Op jaarbasis kan dat natuurlijk behoorlijk schelen. Je kunt je eigen risico zelf kiezen door verzekeringen en pakketten goed te vergelijken.

Laagste pakketkosten

Alle dierenverzekeringen werken met pakketten. Meestal drie of vier verschillende pakketten. Daarnaast kan je ook nog allerlei aanvullende verzekeringen afsluiten. Het is handig om de pakketten te vergelijken. Misschien heb je met een bepaald pakket niet eens een aanvullende verzekering nodig. Zo zit in het ene pakket castratie en sterilisatie van je huisdier terwijl je bij een ander pakket hiervoor een aanvullende verzekering moet afsluiten. Het vergelijken van pakketkosten is daarom ook zeker de moeite waard. Bedenk goed wat jij voor je huisdier nodig hebt en kijk welk pakket het beste bij jouw wensen past. Bijvoorbeeld verzekering van medische kosten in het buitenland, de verzorging van het gebit of chemotherapie.

Hond of kat goedkoop verzekeren

Wil jij je hond of kat goedkoop verzekeren tegen onverwachte medische kosten, dan kun je het best dierenverzekeraars vergelijken. Bij Contractvergelijker kun je dat snel en eenvoudig doen. Je ziet meteen bij welke verzekeraar je de laatste premie betaalt, maar ook welke verzekeraar de beste dierenverzekering qua pakket, eigen risico en polisvoorwaarden biedt.

Bespaar tot 30%

Title

Veelgestelde vragen over de goedkoopste dierenverzekering

Wil je weten welke dierenverzekering het allergoedkoopst is? Ook dan is het belangrijk om een vergelijking te maken. De premies zijn namelijk onder meer afhankelijk van het soort dier, de leeftijd en het gewicht. Vergelijken heb je bij Contractvergelijker zo geregeld. Binnen twee minuten weet jij welke dierenverzekering voor jou het goedkoopst is.

Welke dierenverzekering het goedkoopst is, kan gedurende het jaar verschillen. Verzekeraars kunnen hun premies namelijk wijzigen. Daarnaast hangt de premie onder andere af van het soort hond of kat dat je hebt. De goedkoopste dierenverzekering voor jou, ontdek je eenvoudig door bij Contractvergelijker een vergelijking te maken.

Nee, vaak is het juist andersom. Hoe duurder de verzekering, hoe hoger de dekking. Al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen. Laat je ook niet altijd leiden door de laagste premie. Het kan namelijk zijn dat je in zo'n geval per rekening van de dierenarts een groter deel zelf betaalt.

Welke dierenverzekering voor jou de beste is, hangt af van wat je wensen zijn. Biedt de goedkoopste verzekering precies datgene dat jij nodig hebt? Dan kan dat voor jou de beste verzekering zijn. In de praktijk is dit alleen niet vaak het geval. Er is maar één manier om daar achter te komen: eenvoudig dierenverzekeringen vergelijken bij Contractvergelijker.