Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Kattenverzekering vergelijken

Er zijn heel veel kattenverzekeringen en die verschillen onderling ook nog eens behoorlijk. Kattenverzekering vergelijken is dan ook zeker de moeite waard. Bij Contractvergelijker kan je kattenverzekeringen vergelijken waardoor je snel weet welke verzekering het beste bij jou en je kat past. Natuurlijk kan je door de verschillende verzekeringen goed te vergelijken ook nog eens flink besparen op de premie.

Bespaar tot 30%

Title

Alle kattenverzekeraars vergelijken

Bij Contractvergelijker kennen wij de premies, voorwaarden, kortingen en acties van alle verzekeraars. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. De beste deal voor jou staat altijd bovenaan.

Kattenverzekering afsluiten, hoe werkt het?

 • 1
  Vul je gegevens in De premies van kattenverzekeringen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom hebben we o.a. het soort dier, het ras en de leeftijd nodig.
 • 2
  Kies je dekking Hoe uitgebreid wil je je poes of kat verzekeren? Dat bepaal je helemaal zelf door de dekkingen te kiezen die je verwacht nodig te hebben.
 • 3
  Kies de beste deal In het zoekresultaat staat de goedkoopste kattenverzekering voor jou direct bovenaan. Met één klik start je daarna je aanvraag. Wil je je wensen eerst aanscherpen? Dat doe je eenvoudig in het filter.

Waarom je kattenverzekering afsluiten via ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Bespaar tot 30%

Title

Ga snel naar:

Verzekering voor je kat vergelijken

Er zijn veel verzekeraars die een kattenverzekering aanbieden. De polisvoorwaarden verschillen echter nogal flink van elkaar, waardoor de verzekering voor je kat vergelijken echt nodig is. Zo kan de verzekering bepaalde behandelingen uitsluiten die nou juist voor jouw kat belangrijk zijn. De dekkingen en vergoedingen verschillen niet alleen per verzekering, maar ook per pakket. De premies verschillen ook sterk en zijn vaak mede afhankelijk van de leeftijd van je kat.

Dierenverzekering - Kat

Je kat laten chippen

Het laten chippen van je kat is bij alle kattenverzekeringen verplicht. Is jouw kat nog niet gechipt, dan kun je echter al wel een kattenverzekering afsluiten. Je moet dan bij het eerstvolgende bezoek aan de dierenarts je kat alsnog laten chippen. Meestal wordt dit chippen niet vergoed, maar bij sommige dierenverzekeraars ook weer wél. Bijvoorbeeld bij Petplan en OHRA. Het laten chippen van je kat is echter niet zo duur, dus het is niet slim om je keuze voor een verzekeraar hiervan te laten afhangen.

Leeftijdsgrens bij katten

De verzekeraars hanteren meestal een leeftijdsgrens voor de te verzekeren kat. Het gaat dan om de leeftijd die je kat heeft op het moment dat je de kattenverzekering wilt afsluiten. Deze leeftijdsgrens varieert van 7 tot 12 jaar.

Waarom je kat of poes verzekeren?

Ook je huisdier kan ziek worden en dat kan flink wat kosten met zich meebrengen. Een bezoek aan de dierenarts, dure medicijnen en misschien zelfs een operatie. Je kat kan ook een ongeluk krijgen. Veel katten lopen buiten en lopen het risico te worden aangereden, of ze eten iets waarvan ze ziek worden. Als je een kattenverzekering hebt afgesloten, dan krijg je veel medische kosten vergoed. Dit zorgt ervoor dat, mocht je kat ziek worden, je niet wordt geconfronteerd met torenhoge rekeningen voor de medische zorg.

Algemeen - Vergelijken

Je kat goed verzekerd

Het afsluiten van een kattenverzekering is zeker zinvol als je weinig of geen spaargeld hebt. Een alternatief voor het afsluiten van een kattenverzekering is het openen van een extra spaarrekening waarop je elke maand een bedrag stort. Zo kun je sparen voor onverwachte uitgaven voor medische kosten voor je kat.

Vergelijk je kattenverzekering

Met onze kattenverzekering vergelijker krijg je persoonlijk advies over de beste kattenverzekering toegespitst op jouw wensen. Wij beoordelen de voorwaarden, premies en jouw persoonlijke voorkeuren. Binnen 1 minuut weet je precies welke kattenverzekering past bij jou.

Wat kost een kattenverzekering?

De hoogte van de premie die je voor de kattenverzekering betaalt is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Reken voor een basisverzekering op ongeveer 10 euro per maand voor de goedkoopste verzekering. Je kunt ook kiezen voor aanvullende kattenverzekeringen, maar daardoor wordt de premie die je per maand betaalt wel hoger.

Algemeen - Besparen

Voorbeeld: premie berekening 

Ras OHRA Petplan Aegon Inshared
1. Labrador Retriever € 25,65 € 24,23 € 26,61 € 26,49
2. Labradoodle € 25,65 € 19,91 € 26,61 € 26,49
3. Foxterrier € 18,80 € 19,91 € 12,60 € 19,80
4. Golden Retriever € 25,65 € 24,23 € 26,61 € 24,18
5. Chihuahua € 18,80 € 16,59 € 12,60 € 17,95

Maximumbedrag voor katten

Een kattenverzekering werkt altijd met een maximumbedrag dat per jaar wordt uitgekeerd. Dit maximumbedrag varieert, en ligt meestal tussen de 2.500 en 3.500 euro per jaar. Je kunt dit bedrag niet helemaal vrij uitgeven. Zo is er een limiet op het aantal consulten bij de dierenarts dat wordt vergoed. Meestal mag je tussen de 100 en 200 euro per jaar besteden aan dierenartsconsulten.

Maximale eigen bijdrage

Ook geldt er bij een kattenverzekering altijd een eigen bijdrage. Het gaat dan om een eigen bijdrage per nota. Vaak moet je 20% van de nota zelf betalen, maar dat kan ook oplopen tot 50%. Het spreekt vanzelf dat hoe hoger je maximale eigen bijdrage is, hoe je lager je premie zal zijn. Bij kattenverzekeringen vergelijken is het dus ook belangrijk na te gaan welk risico je bereid bent te lopen. Heb je spaargeld, dan kun je meer risico nemen dan wanneer je dat niet hebt. 

Spaarrekening voor ziektekosten

Een andere optie is om een aparte spaarrekening te openen waar je maandelijks wat op zet. Dat is dan geld waarmee je de eigen bijdrage voor de medische kosten voor je kat kunt betalen. Zo kom je op een vervelend moment, namelijk als je kat ziek is, niet ook nog voor onverwachte hoge kosten te staan die je niet kunt betalen.

Alle kattenverzekeraars vergelijken

Unive
Allianz Direct
FBTO
Nationale Nederlanden
OHRA
DITZO

Dekking ziektekosten

Zoals we hiervoor al hebben gezegd verschillen de verzekeringen onderling flink. Toch zijn bepaalde ziektekosten bij de meeste verzekeraars verzekerd. Denk aan een consult bij de dierenarts tot een bepaald bedrag per jaar, aan diergeneesmiddelen die zijn voorgeschreven volgens de diergeneesmiddelenwet, aan operaties, opname en verblijf in een dierenkliniek, bloedonderzoek en röntgenonderzoek. Het laten maken van een MRI-scan is soms wel, soms niet meeverzekerd. Wel belangrijk om te weten, want juist dit soort onderzoeken zijn erg duur. 

Je kat aanvullend verzekeren

Wil je bepaalde zaken voor je kat verzekeren maar zitten die niet in het basispakket, dan heb je de keus uit allerlei aanvullende verzekeringen. Daarmee gaat de premie die je per maand betaalt natuurlijk wel omhoog.

Aanvullende kattenverzekering

Er zijn aardig wat aanvullende kattenverzekeringen die je kunt afsluiten. Het gaat dan om kosten die niet in de basisverzekering zitten. Het gaat om onder meer aparte verzekeringen voor: 

 • Sterilisatie en castratie van poes of kater 
 • Gebitsbehandelingen 
 • Fysiotherapie 
 • Vaccinaties 
 • Gedragstherapie door therapeut 
 • Medische kosten in het buitenland 
 • Chemo- en radiotherapie (bestraling) 
 • Crematie van je kat 

Aanvullende kattenverzekeringen kun je alleen afsluiten als je de basisverzekering of een bepaald pakket hebt bij een kattenverzekeraar. Kies je bijvoorbeeld voor de sterilisatie en castratie een aanvullende verzekering, dan krijg je op deze behandelingen korting. Reis je regelmatig naar het buitenland met je kat, dan is het zinvol om de medische kosten in het buitenland bij te verzekeren.

Dierenverzekering - Kat

Ongevallenverzekering voor katten

Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid van een speciale ongevallenverzekering voor katten. De premie is lager dan voor een gewone kattenverzekering, maar er zijn dan ook minder mogelijkheden voor vergoeding. De ongevallenverzekering is bedoeld voor medische kosten als gevolg van een verkeersongeval, botbreuk, vergiftiging, bijtwonden en wonden door brand of door een overstroming. 

Medische kosten bij ongeval

De medische kosten moeten het gevolg zijn van een ongeval en dit moet je ook kunnen aantonen. Deze speciale ongevallenverzekering voor katten wordt vaak gekozen door mensen die in een drukke buurt wonen, waardoor de kat meer risico’s loopt op bijvoorbeeld een hondenbeet of een aanrijding.

Beste kattenverzekeraars vergelijken

Wil je de beste kattenverzekeraars vergelijken, dan zit je bij Contractvergelijker goed. Bij ons kun je onafhankelijk kattenverzekeraars vergelijken en zo de beste verzekering vinden voor jouw kat. De pakketten, polivoorwaarden, vergoedingen en premies verschillen flink dus het is zeker de moeite waard om kattenverzekeringen te vergelijken.

Bespaar tot 30%

Title

Veelgestelde vragen over kattenverzekering vergelijken

Het verzekeren van je kat of poes is niet verplicht, maar verstandig is het wel. Zo voorkom je dat je onaangenaam verrast wordt door hoge rekeningen van de dierenarts. En loopt jouw kat of poes buiten vrij rond? Dan is het risico op verwondingen groter dan bij een huiskat. Met een kattenverzekering kies je voor financiële zekerheid.

Bij vrijwel alle kattenverzekeraars is het verplicht om je kat of poes te laten chippen. Soms ben je voor deze kosten verzekerd, maar soms ook niet.

Een kat die ziek is, kun je meestal niet meer verzekeren. Verzekeren doe je namelijk voor onzekere gebeurtenissen. Is er toch een verzekeraar waarbij je terechtkunt? Dan is de ziekte die jouw kat heeft, waarschijnlijk uitgesloten van de dekking.

De beste kattenverzekering in het algemeen bestaat niet.  Welke verzekering de beste is, hangt namelijk vooral af van jouw eigen wensen. Maar ben je op zoek naar de beste kattenverzekering voor jou? Die vind je bij Contractvergelijker eenvoudig. Je vult wat gegevens en wensen in, en wij doen de rest.

De kosten van een kattenverzekering hangen helemaal af van het soort kat dat je wil verzekeren, en van jouw persoonlijke wensen. Binnen een minuut kun je antwoord krijgen op deze vraag door bij Contractvergelijker een vergelijking te maken.

De maximum leeftijd van je kat of poes om deze te verzekeren, verschilt per verzekeraar. De grens ligt vaak ergens tussen de 7 en 12 jaar.