Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Mobiele providers vergelijken

Je moet abonnementen niet alleen vergelijken op prijs, maar zeker ook op kwaliteit. Wat kun je verwachten van een provider? Mobiele providers vergelijken maken wij simpel.

Aanbiedingen van providers mobiel

Bij Contractvergelijker kennen wij de kosten, voorwaarden, kortingen en acties van alle providers. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. Het beste aanbod staat altijd bovenaan.

Het nieuwste aanbod van alle mobiele providers in Nederland

Je wilt natuurlijk lage maandlasten. Na het afsluiten van een mobiel abonnement wil jij je daarna niet één of zelfs twee jaar ergeren aan je mobiele provider. Goed dat jij vooraf al je huiswerk gaat doen en zoekt naar informatie over de providers. Je kunt er beter nu achter komen dat bepaalde providers totaal niet bij jou passen. Ook de ervaringen van anderen zijn hierin belangrijk.
Ga snel naar:

Vergelijk alle mobiele providers

Je kunt kiezen uit meerdere providers, maar mogelijk is de provider met de beste deal niet voor jou de beste keuze. De provider moet namelijk passen bij wat jij belangrijk vindt aan jouw telefoonabonnement. Als je in de Randstad woont vind je het minder interessant dat het bereik boven in de provincie Groningen slecht is. Als je in Groningen woont, is dit juist een bepalende beperking van een mobiele provider. Vergelijk dus de eigenschappen die je kunt verwachten. Wij zorgen voor de laagste maandlast en voor de best passende provider.

Algemeen - Vergelijken

Prijzenoorlog mobiele providers

De mobiele providers weten ook dat ze moeite moeten doen voor de kritische klant die vergelijkt, dus gaan ze de strijd aan met concurrenten door lagere prijzen en andere acties waar jij van kunt profiteren. Een prijzenoorlog tussen mobiele providers is goed voor jou. Zodra er één een verlaging doorvoert, gaan de concurrenten ook in actie komen om bij vergelijkers toch weer een mooie positie terug te krijgen. Wij houden de mobiele providers scherp door consumenten inzicht te bieden in wat er te koop is.

Kwaliteit van netwerkproviders

De definitie van de beste kwaliteit van netwerkproviders verschilt van persoon tot persoon. Jij vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat je onbeperkt internet hebt, een ander hecht meer waarde aan een goede bereikbaarheid of een 5G-netwerk. Door de verschillen tussen netwerkproviders inzichtelijk te maken, kun jij kiezen welke provider voor jou de beste kwaliteit biedt. De hoogte van het maandbedrag is namelijk niet het enige waar je op moet letten. De netwerkprovider met de beste prijs/kwaliteit verhouding is afhankelijk van jouw situatie en wensen en verschilt ook gedurende het jaar.

Goedkoopste mobiele provider

Er zijn mobiele providers die gemiddeld duurder zijn en andere zijn juist gemiddeld goedkoper. Toch is dat voor jou niet zo belangrijk. Wat voor jou de goedkoopste mobiele provider is, kan voor iemand met andere wensen juist een dure provider zijn. De kracht van het vergelijken is dat jij je niet baseert op vooroordelen. Jij gaat je keuze baseren op wat het beste bij jou past tegen de meest aantrekkelijke maandlasten. Let hierbij ook goed op aanbiedingen. Met een leuke actie kun je bij een mobiele provider terechtkomen die gemiddeld duur is.

Algemeen - Spaarpot euro

Beste mobiele netwerk

Het beste mobiele netwerk is vooral afhankelijk van de snelheid van het mobiele netwerk. Je hebt aan een onbeperkte databundel niet zoveel als je onderweg niet naar een film kunt kijken doordat het netwerk te traag is. T-Mobile staat bekend als het snelste en het beste mobiele netwerk. Ook buiten het stedelijk gebied is T-Mobile om dezelfde reden een verstandige keuze.

Algemeen - Winnaar

Vergelijk alle aanbieders van telefonie

Ga snel naar:

Aanbieders van 3G, 4G en 5G internet

Bij alle mobiele providers heb je het 4G netwerk. Bij een enkele provider kun je nog kiezen voor het 3G netwerk. Dat is handig voor consumenten met een ouder toestel, waarmee je niets hebt aan een 4G netwerk. Door de andere providers wordt 3G nog wel gebruikt, maar dan als netwerk waar ze op terug kunnen vallen als de 4G dekking niet toereikend is. Het echt snelle 5G netwerk is al beschikbaar, maar nog niet op volle snelheid. 5G internet wordt de nieuwe standaard in de nabije toekomst.

Telefonie - 5G Internet

Sim only providers vergelijken

Je hebt geen duur abonnement inclusief toestel nodig als je huidige toestel nog wel één of twee jaren mee kan. Ook met oudere toestellen kun je volwaardig verder. Verspil dus geen geld aan een ander toestel als het niet echt nodig is. Zodra je toestel defect is, of het scherm raakt beschadigd, kun je altijd nog kijken voor een nieuwe telefoon. Vergelijken moet je blijven doen, want door acties van sim only providers kun je goedkoop een contract voor één of twee jaar afsluiten.

MVNO's

Door sim only providers te vergelijken, kun je gaan voor een ruime bundel tegen lage kosten. De goedkoopste providers zijn de MVNO’s. Dat zijn providers die werken via het netwerk van de grote providers. De afkorting staat voor Mobiele Virtuele Netwerk Operators. De onderlinge concurrenten letten wel erg goed op elkaar. Hierdoor groeien de kosten van sim only providers steeds verder naar elkaar toe, maar de verschillen zijn nog steeds groot.

Providers met toestel abonnement

Voordat je een nieuwe telefoon koopt, kun je beter eerst kijken naar de opties van providers met toestel-abonnementen. Je kunt mogelijk net profiteren van een mooie actie en zo geld overhouden. Met een abonnement met toestel ga je eigenlijk een betalingsregeling aan met de provider. Wat providers bieden verschilt nogal. Maak dus zeker een vergelijking en kies niet blind voor één van de providers met toestel-abonnement.

Telefonie - Mobiel en simkaart

Abonnement met toestel

Door het kiezen voor een abonnement met toestel, kun je toch de gewenste telefoon kopen, waar je nu geen geld voor hebt. De kosten kun je laag houden door het kiezen voor een ouder model telefoon. Qua specificaties verschillen deze vaak slechts op onderdelen van de modernste toestellen. Voor de maandelijkse kosten van een toestel abonnement maakt het ook een groot verschil.

Databundel kiezen

Stem de databundel af op je werkelijke verbruik. Betaal niet voor onbeperkt internet als je maandelijks maar maximaal 10 gb aan data verbruikt. Jouw verbruik over de afgelopen jaren kun je opzoeken of navragen bij jouw huidige provider.

Vragen over mobiele providers

Mobiele providers verschillen onderling flink van elkaar. Onder qua kwaliteit, internetsnelheid en ook qua kosten. Belangrijk dus om vooraf een goede vergelijking te maken. Bij Contractvergelijker doe je dat razendsnel.

Bij Contractvergelijker vergelijk je eenvoudig een groot aantal mobiele providers: Ben, Budget Mobiel, Hollandsnieuwe, KPN, Lebara, Robin Mobile, Simpel, Simyo, Tele-2, Telfort, T-Mobile, Vodafone en Youfone. Ontdek nu razendsnel welke provider voor jou de beste deal heeft.

Over het algemeen hebben KPN en T-Mobile de beste landelijke dekking. Maar over het algemeen zijn er geen providers met echt een slecht netwerk. Toch kan dit in afgelegen landelijke gebieden heel anders zijn. Woon je in zo’n gebied? Vraag dan ook eens vrienden en familie in de buurt naar hun ervaringen met providers.

Wie de goedkoopste mobiele provider is, verschilt regelmatig. Providers willen jou graag als klant binnenhalen. Daarom passen ze vaak hun prijzen aan en hebben ze regelmatig interessante kortingen. Wil je weten wie op dit moment de goedkoopste is? Maak dan snel een vergelijking.

Sinds 2022 zijn er geen aanbieders meer die het relatief trage 3G internet aanbieden. Internet via 4G en 5G blijven dus over. Het grootste verschil is dat internet via 5G veel sneller werkt, door de grotere bandbreedte die wordt gebruikt. Zeker als je veel downloadt, streamt en online gamet betekent dat een wereld van verschil.

Bij de volgende providers kun je via Contractvergelijker een sim only abonnement afsluiten:  Ben, Budget Mobiel, Hollandsnieuwe, KPN, Lebara, Robin Mobile, Simpel, Simyo, Tele-2, Telfort, T-Mobile, Vodafone en Youfone. Benieuwd welke het voordeligst is? Vergelijk dan direct.

Bij de volgende providers kun je via Contractvergelijker een sim only abonnement afsluiten: Ben, Hollandsnieuwe, KPN, Simyo, Tele-2, T-Mobile en Vodafone. Benieuwd welke het voordeligst is? Vergelijk dan direct.

Heel eenvoudig! Kijk eerst even of je al zonder boete kunt overstappen. Vergelijk daarna direct bij Contractvergelijker en ontdek welke deal voor jou de beste is. Gevonden? Dan klik je door naar de aanbieder en zet je je overstap in gang. Maak je gebruik van de overstapservice? Dan stopt je oude abonnement automatisch.