Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Internet vergelijken

Bijna niemand kan tegenwoordig nog zonder internet. Stabiel en snel internet wordt ook steeds belangrijker. Maar je wil natuurlijk niet te veel betalen. Vergelijk daarom internet bij Contractvergelijker. De kortste weg naar de beste deal!

Bespaar tot €300

Title

Alle Internet providers vergelijken

Bij Contractvergelijker kennen wij de kosten, voorwaarden, kortingen en acties van alle providers. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. Het beste abonnement staat altijd bovenaan.

Hoe werkt internet vergelijken?

 • 1
  Vul je gegevens in Vul hier je postcode en huisnummer in. Je ziet nu alle contracten die op jouw adres beschikbaar zijn.
 • 2
  Vul je wensen in Heb je specifieke wensen? In het filter kun je die opgeven. Denk hierbij aan de downloadsnelheid en het soort verbinding. Het zoekresultaat past zich real-time aan aan jouw wensen.
 • 3
  Kies de beste deal Automatisch staat het goedkoopste abonnement dat aan jouw wensen voldoet bovenaan. Wil je het aanbod op een andere manier sorteren, bijvoorbeeld op snelheid? Dat kan ook!

Waarom je internet abonnement vergelijken bij ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Bespaar tot €300

Title

Ga snel naar:

Alleen internet vergelijken

Veel providers maken reclame voor hun alles-in-één pakketten. Maar steeds meer mensen hebben voldoende aan alleen internet. De kans is groot dat jij geen vaste telefoon meer in huis hebt. En lineaire tv wordt snel ingehaald door kijken ‘on demand’, door de opkomst van streamingdiensten als Netflix, Videoland en NPO Start. Is dit herkenbaar? Dan heb ook jij genoeg aan een internetabonnement. Alle internetabonnementen van alle providers vergelijk je eenvoudig bij Contractvergelijker.

Algemeen - Winnaar alternatief

Beter, sneller en goedkoper internet

Het beste, het snelste en het goedkoopste internet: dat willen we allemaal wel. Dat lijkt misschien als zoeken naar een speld in een hooiberg, maar bij Contractvergelijker vind je dit contract binnen een minuut. Vergelijk je internet bij ons? Dan weet je zeker dat je de juiste snelheid kiest tegen de laagste prijs.

Internetsnelheid vergelijken

Het ene internet is het andere niet. Een snelle verbinding is voor steeds meer mensen een vereiste. Zeker als je in hoge kwaliteit films en series wil streamen, online games speelt, en veel apparaten in huis hebt die met het internet verbonden zijn. Hieronder lees je meer over de snelheid van verschillende soorten internetaansluitingen.

Alles in 1 - Wifi upload

Glasvezel internet

Glasvezelinternet is momenteel de beste keuze. De verbinding is stabiel en snel, met snelheden tot 1.000 mb/s. Daarmee lijkt internet via glasvezel vergelijkbaar met kabelinternet. Maar er zijn twee verschillen:

 • Bij glasvezelinternet gaat downloaden en uploaden even snel. Bij kabelinternet gaat uploaden een stuk trager. Het is dus goed om daar rekening mee te houden.
 • Glasvezel is nog lang niet overal in Nederland beschikbaar. Vul daarom altijd je postcode en huisnummer in als je internet vergelijkt. We checken dan automatisch of glasvezel op jouw adres beschikbaar is.

ADSL en VDSL

Is de prijs van je internetabonnement belangrijker dan de snelheid? Dan is ADSL of VDSL voor jou misschien een goede optie. De maximale snelheid is in theorie 100 mb/s. In praktijk is dit eigenlijk altijd minder. Vaak maar de helft. Dat heeft meerdere redenen:

 • Een verbinding via ADSL of VDSL is gesplitst. De ene helft is bestemd voor telefoonverkeer en de andere helft voor internet.
 • Hoe verder je af woont van de wijkcentrale, hoe langzamer je internet in werkelijkheid is.
Kabel internet

Via de kabel ontvang je internet tot ongeveer 1.000 mb/s. In tegenstelling tot een ADSL-/VDSL-verbinding is er bij kabelinternet nauwelijks sprake van verlies van snelheid. De daadwerkelijke snelheid is dus bijna gelijk aan de snelheid die in de voorwaarden staat. Het nadeel van internet via de kabel is dat je geen keuzevrijheid heeft. Per regio is er maar één aanbieder.

Bespaar tot €300

Title

Internetpakket voor thuis

Bij Contractvergelijker vergelijk je eenvoudig internetpakketten voor thuis. Daarmee bedoelen we de wifi die thuis uit je modem komt. Op basis van je adres en je persoonlijke wensen vind je bij ons eenvoudig de beste deal.

Alles in 1 - Internet

Zakelijk internet vergelijken

Ben je ondernemer? Dan kun je voor je bedrijf in principe kiezen tussen particulier of zakelijk internet. Zakelijk internet is in de meeste gevallen wat duurder, maar biedt je ook veel voordelen. Zo kun je van een zakelijk internetabonnement bijvoorbeeld de btw terugvragen. Daarnaast kun je vaak kiezen voor aanvullende diensten, zoals een alarmdienst en vaste IP-adressen. Ook ligt het serviceniveau over het algemeen een stuk hoger.

Verschillen tussen internetproviders

In Nederland kun je kiezen uit verschillende internetproviders. Let hierbij goed op de onderlinge verschillen. Die zitten niet alleen in de maandelijkse kosten, maar ook in het soort aansluiting, de snelheid van de verbinding en de eenmalige aansluitkosten. Met al die verschillen kan er maar één de beste zijn in jouw situatie. Die vind je eenvoudig door internet te vergelijken bij Contractvergelijker.

Alle internetproviders vergelijken

T-Mobile
KPN
Youfone
ZIGGO
Online NL

Vergelijk internet voor de beste deals

Alle internetproviders zeggen dat zij je de beste deal bieden. Maar wie moet je geloven? Er kan er natuurlijk maar één écht de beste deal bieden. Wat de beste deal is, hangt voor een groot deel af van je persoonlijke wensen. Denk hierbij aan de snelheid, het soort internetverbinding en natuurlijk ook aan de prijs. Vergelijk daarom internet bij Contractvergelijker. Op basis van jouw wensen tonen we je de beste deal. Op basis van prijs én inhoud.

Algemeen - Vergelijken

Internet abonnementen kiezen

Een internetabonnement kiezen lijkt misschien ingewikkeld. Door het grote aanbod zou je bijna de bomen door het bos niet meer zien. Maar bij Contractvergelijker maken we het je makkelijk. Bij ons vul je eenvoudig je wensen in. Daarna zie je alleen de abonnementen die hieraan voldoen, met de goedkoopste bovenaan. Zo maak je eenvoudig de beste keuze.

Internet abonnement vergelijken

Internetabonnementen vergelijken doe je bij Contractvergelijker razendsnel. Bij ons hoef je niet alle soorten abonnementen uit te pluizen, want dat hebben wij al voor je gedaan. Het enige dat je hoeft te doen is het invullen van je persoonlijke wensen. Dat kost kost je hooguit een minuut. Of misschien twee, als je onze handige keuzehulp gebruikt om je ideale internetsnelheid te bepalen. Hierna zie je direct de goedkoopste optie bovenaan de pagina.

Algemeen - Winnaar alternatief
Bespaar tot €300

Title

Veelgestelde vragen over internet vergelijken

Regelmatig internet vergelijken loont zeker de moeite. Aanbieder wijzigen namelijk regelmatig de prijzen en hebben soms ook mooie tijdelijke kortingen en andere acties. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor internet.

Overstappen van provider is eenvoudig. Via Contractvergelijker zoek je eerst de beste deal. Daarna klik je door naar de website van de provider en vul je je aanvraag in. Door middel van de overstapservice wordt je oude abonnement automatisch beëindigd.

Afhankelijk van de provider en het pakket dat je kiest, zijn er wel internetsnelheden tot 1.000 Mb/s mogelijk. Vraag je wel af of je die snelheid ook echt nodig hebt. Is minder ook voldoende? Dan scheelt dat vaak in de prijs.

Gebruik je internet alleen om te surfen en naar Youtube te kijken? Dan is 20 tot 40 Mb/s vaak al voldoende. Wil je met meerdere mensen tegelijk in hoge kwaliteit kunnen streamen? Dan past 150 tot 300 Mb/s waarschijnlijk beter bij je.

De beste provider van Nederland is de provider die het pakket aanbiedt dat het beste bij je wensen past. En dat verschilt natuurlijk per persoon. Vergelijk bij Contractvergelijker en ontdek eenvoudig welke provider voor jou de beste is.

Wie de goedkoopste internetprovider is, verandert regelmatig. Wil je weten waar je nu het goedkoopst uit bent? Maak dan eenvoudig een vergelijking bij Contractvergelijker.