Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Digitale TV abonnement vergelijken

Zoek je een tv-abonnement dat aan al jouw wensen voldoet, en dat ook niet te duur is? Vergelijk bij Contractvergelijker is de kortste weg naar de beste deal.

Bespaar tot €300

Title

Beste aanbiedingen voor digitale televisie

Bij Contractvergelijker kennen wij de kosten, voorwaarden, kortingen en acties van alle providers voor digitale televisie. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. Het beste abonnement staat altijd bovenaan.

fas
€25,50 p/j
20gb internet
Gratis s'avonds
Mooi abonnement
fas
€41,20 p/dag
Gratis TV
smart home box
Onbeperkt sms
fas
€29,99 p/uur
Test
Detail
Gratis geld

Televisie abonnement afsluiten

Voor het afsluiten van een tv-abonnement kun je verschillende redenen hebben. Misschien vind je je huidige abonnement wel te duur, of wil je juist een televisieabonnement met meer zenders of mogelijkheden. Wat de reden ook is, een televisieabonnement afsluiten is erg eenvoudig en zo geregeld.

Alles in 1 - Televisie

Digitale televisie vergelijken

Alle soorten tv-abonnementen zijn tegenwoordig abonnementen voor digitale televisie. Analoge tv, via de coax-kabel, bestaat niet meer. Voordelen van digitale tv zijn dat het beeld en geluid van veel betere kwaliteit zijn, en dat je veel meer zenders kunt ontvangen. Voordat je een abonnement afsluit, is het verstandig om eerst goed te vergelijken. Er zijn namelijk veel verschillende providers. En al die providers bieden ook weer meerdere soorten abonnementen aan.

Verschillen vergelijken

De verschillen zitten vooral in het aantal (HD) zenders en het aantal opties, zoals een extra ontvanger en begin gemist. Door al die verschillen lopen ook de prijzen behoorlijk uiteen. Het duurste abonnement is soms wel twee keer zo duur als het goedkoopste abonnement. Hoe je tv-abonnement er ook uit moet zien, bij Contractvergelijker vind je eenvoudig de beste deal voor jou.

Internet en digitale televisie

Het is goed om te weten dat een televisieabonnement tegenwoordig vrijwel altijd ook internet bevat. De reden is dat je digitale televisie ontvangt via je internetmodem. Voor de meeste mensen is dat geen probleem, want bijna iedereen heeft internet thuis. Daarnaast biedt het je ook veel gemak. De kosten voor internet en tv staan overzichtelijk op één factuur. En je hebt één en hetzelfde aanspreekpunt voor vragen over tv en internet. Ga je vergelijken? Dan is het dus belangrijk om niet alleen te kijken naar de keuze uit tv-zenders en aanvullende opties. Let ook goed op de internetsnelheid en het soort internetverbinding. Bij Contractvergelijker vul je eenvoudig al je wensen in. Daarna zie je direct welke provider voor jou de beste deal heeft.

Alle aanbieders van digitale televisie vergelijken

T-Mobile
ZIGGO
Budget
KPN
Online NL
XS4ALL

Waarom je TV abonnement afsluiten via ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Bespaar tot €300

Title

Ga snel naar:

Aanbieders van tv abonnementen

Zoals je hierboven ziet, vergelijk je bij Contractvergelijker een groot aantal aanbieders van digitale televisie. Maar waar zitten de verschillen dan precies in? Sowieso in de maandelijkse abonnementskosten. Maar belangrijker nog is misschien wel de exacte inhoud van de tv-abonnementen. Je kunt wel voor de allergoedkoopste kiezen, maar als je later ontdekt dat er belangrijke functies of zenders ontbreken, ben je vast niet blij met je keuze. Om uit alle verschillende aanbieders en soorten abonnementen de beste keuze te maken, is het belangrijk om vergelijken. Doe je dat bij Contractvergelijker en vul je in het filter je wensen in? Dan is de beste deal vinden net zo makkelijk als het strikken van je schoenveters.

Alles in 1 - Internet

Over digitale televisie

Digitale televisie heeft veel voordelen. Zeker als je het vergelijkt met de analoge televisie van vroeger. Bij analoge tv kon je niet kiezen uit verschillende aanbieders, was het beeld veel minder scherp en had je maar een beperkt aantal zenders. Nu tv kijken digitaal gaat, heb je veel meer keuze en een stuk hogere kwaliteit. Hieronder lees je meer over de belangrijkste dingen om op te letten als je een tv-abonnement wil afsluiten.

De termen ‘digitale televisie’ en ‘interactieve televisie’ worden vaak door elkaar gebruikt. Digitale televisie betekent dat je tv kijkt via een digitaal signaal dat uit je modem komt. Interactieve televisie is een vorm van digitale televisie en gaat nog een stapje verder. Het houdt in dat je meer kunt dan alleen live naar tv-zender kijken. Denk bijvoorbeeld aan het pauzeren en opnemen van programma’s en aan films kijken uit het aanbod van de provider, op een moment dat je zelf kiest (on demand).

Een veel gebruikte optie is ‘uitzending gemist’. Hierdoor kun je programma’s terugkijken. Vroeger bleven mensen wel eens thuis om een bepaald programma te kunnen zien, of ze namen het op op een videoband. Dat hoeft nu gelukkig niet meer. Via het menu, of de digitale tv-gids, zoek je het programma of de film op die je hebt gemist. Met een tik op je afstandsbediening kijk je het vervolgens terug.

Een andere optie waarvoor je bij veel providers kunt kiezen is het opnemen van programma’s. Maar waarom heb je dit nodig, als je ook uitzending gemist hebt? Hier zijn twee belangrijke redenen voor. Programma’s via uitzending gemist zijn vaak maar voor een beperkte periode terug te kijken. Daarnaast zijn er soms programma’s die sowieso niet terug te kijken zijn. Over het algemeen bepalen tv-zenders/omroepen dit en hebben providers hier zelf geen invloed op. Hoe het programma’s opnemen precies werkt, hangt af van de provider. Je kan programma's opnemen via de harde schijf in je decoder (je televisiekastje) of in de cloud (dus op de server van de provider).

Om digitale televisie te kunnen kijken, heb je een speciaal kastje nodig. Vaak wordt dit een decoder of tv-ontvanger genoemd. Geen zorgen, als je overstapt ontvang je van je nieuwe provider alles wat je nodig hebt, inclusief kabels en afstandsbediening. Meestal krijg je de decoder in bruikleen. Zodra je je abonnement opzegt, moet je de apparatuur dan weer terugsturen. Soms kun je er ook voor kiezen om de apparatuur zelf aan te schaffen. Heb je de decoder ontvangen? Dan sluit je die over het algemeen met een netwerkkabel aan op het modem, en met een HDMI-kabel op je televisie.

Digitale tv ontvangen

Meestal ontvang je digitale tv op dezelfde manier als dat je je internetsignaal ontvangt. Dit zijn alle manieren waarop je digitale tv kunt ontvangen:

  1. ADSL werkt via de vaste telefoonlijn. De verbinding via ADSL is relatief traag. Zeker als je wat verder van de wijkcentrale woont. Hierdoor kán je verbinding te langzaam zijn om digitale tv te kunnen kijken.
  2. Kabel werkt via de coax-kabel die je vroeger op je televisie aansloot. Deze verbinding is een stuk sneller, maar iedere regio heeft maar één aanbieder.
  3. Televisie via een glasvezelverbinding is razendsnel en erg stabiel.
  4. Via de ether kun je alleen televisie ontvangen van KPN Digitenne. Hiervoor heb je een aparte antenne nodig. 
  5. Via de satelliet met een schotelantenne kun je tv kijken via Kanaal Digitaal. Via de satelliet kun je gratis veel buitenlandse zenders ontvangen. 

Beste tv pakketten afsluiten

Het goedkoopste tv-pakket is niet ook automatisch het beste tv-pakket. Welk pakket het beste is, verschilt ook per persoon. Het tv-pakket dat aan al jouw wensen voldoet én de goedkoopste is in zijn soort, is het beste tv-pakket voor jou. Via Contractvergelijker ontdek je snel welke dit is.

Algemeen - Winnaar
Bespaar tot €300

Title

Vergelijk alle tv abonnement

Iedere tv-aanbieder in Nederland biedt verschillende soorten abonnementen aan. Hierdoor zou je bijna door de bomen het bos niet meer zien. Hoe weet je nu welk abonnement voor jou het beste is? Heel simpel: maak een vergelijking bij Contractvergelijker. Vul bij ons eenvoudig je wensen in, en de beste deal voor jou staat direct bovenaan.

Alles in 1 - Bundel

Goedkoopste tv pakketten vergelijken

Bij Contractvergelijker is de goedkoopste tv-pakketten vergelijken heel eenvoudig. Het goedkoopste abonnement staat altijd bovenaan. En heb je via het filter je wensen aangescherpt? Dan past ons zoekresultaat zich automatisch aan.

Vragen over digitale TV abonnementen

Abonnementen voor digitale tv zijn er in alle vormen en maten. Het aantal zenders verschilt van elkaar, maar ook de ontvangstkwaliteit en extra opties, zoals video on demand, en extra ontvangers. En wat dacht je van de prijs? Vergelijk daarom altijd eerst bij Contractvergelijker, voordat je je keuze maakt.

Heel eenvoudig! Ontdek eerst via Contractvergelijker wat de beste keuze voor jou is. Vervolgens klik je door naar de aanbieder en zet je daar je overstap in gang. Maak je gebruik van de overstapservice? Dan stopt je huidige tv abonnement automatisch.

Welk tv abonnement het goedkoopst is, kan per moment verschillen. Aanbieders passen namelijk regelmatig hun prijzen aan. Daarnaast hangt de goedkoopste optie af van de overige wensen die je hebt. Maak daarom altijd een vergelijking bij Contractvergelijker voor de beste deal.

Dat verschilt per moment. Soms komen er binnen pakketten extra zenders bij, maar soms verdwijnen er ook enkele. Kijk niet alleen naar het aantal zenders, maar vooral ook of jouw favoriete zenders in een pakket zitten. Daarmee kun je vaak geld besparen.

Digitale televisie zit meestal in hetzelfde pakket als je internet. De ontvanger sluit je aan op het modem en op je tv. Ook kun je digitale tv soms via een app ontvangen. Heb je een tv die dit ondersteunt? Dan kun je de tv programma’s naar je tv streamen.

Voorheen had je voor iedere extra tv in huis een extra ontvanger nodig. Maar steeds vaker kun je ook digitale tv kijken via een app. En dat kun je dan weer streamen naar je tv. Zo bespaar je de kosten voor een extra ontvanger.