Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Internet aanbieders vergelijken

In Nederland zijn veel verschillende internetaanbieders actief. En al die aanbieders hebben weer verschillende abonnementen. Bij Contractvergelijker ontdek je eenvoudig welke het beste en het goedkoopste is.

Bespaar tot €300

Title

Ga snel naar:

Providers en aanbieders vergelijken

Providers en aanbieder vergelijken bij Contractvergelijker is goed voor je portemonnee. Wij vergelijken de verschillende internetabonnementen niet alleen op prijs, maar ook op inhoud. Denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan de internetsnelheid, het soort verbinding en de levertijd. Begin altijd bovenaan de vergelijking met een postcodecheck. Niet alle providers leveren namelijk in heel Nederland internet. Wij laten je vervolgens alleen de abonnementen zien die je op jouw adres ook echt kunt afsluiten. Wil je zeker weten dat je niet alleen voor een goedkope internetaanbieder kiest, maar dat deze ook aan jouw wensen voldoet? Gebruik dan het filter. Vervolgens vind je het goedkoopste abonnement dat aan jouw wensen voldoet bovenaan.

Alles in 1 - Wifi upload

Internet aanbieders van Nederland

ZIGGO
T-Mobile
KPN
Budget
XS4ALL
Online NL
Solcon
Youfone

Aangesloten aanbieders vergelijken

Bij Contractvergelijker werken we samen met veel verschillende aanbieders. Doordat wij met hen samenwerken, kunnen wij jou de allerbeste deal bieden. Bij ons vind je altijd de beste aanbiedingen en de hoogste kortingen. Naast lage prijzen, vinden wij ook de inhoud van internetabonnementen belangrijk. Daarom hebben wij alle abonnementen voor je uitgepluisd, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan en het aanbod op onze website altijd actueel is. Met de volgende aanbieders werken wij samen:

 • Budget Alles in 1
 • KPN
 • Online.nl
 • Solcon
 • T-mobile
 • XS4ALL
 • Youfone
 • Ziggo

Prijzenoorlog tussen providers

Zoals gezegd zijn er in Nederland veel verschillende internetproviders. En al die internetproviders willen natuurlijk zoveel mogelijk klanten hebben. Op verschillende manieren proberen zij klanten bij de concurrent weg te kapen. De beste manier om dat te doen is door lagere tarieven of tijdelijke kortingen aan te bieden. Dan doen internetproviders dan ook massaal. Hierdoor woedt er In Nederland een ware prijzenoorlog tussen providers. Ze houden elkaars prijzen nauwlettend in de gaten. Verlaagt een van de providers de tarieven? Dan is de kans groot dat andere providers hetzelfde doen. 

Algemeen - Vergelijken
Klant als winnaar

De prijzenoorlog heeft uiteindelijk één grote winnaar, en dat ben jij als klant. Hoe langer de prijzenoorlog tussen providers duurt, hoe meer je kunt besparen. Maak er daarom een sport van om jaarlijks bij Contractvergelijker internetaanbieders te vergelijken. Binnen een minuut weet je hoeveel je kunt besparen.

Bespaar tot €300

Title

Internet aanbieders met alles in 1

De meeste internetaanbieders bieden ook alles-in-één pakketten aan. Je hebt dan internet, tv en bellen in hetzelfde abonnement. Het voordeel is dat je voor al deze diensten één factuur krijgt en dat je ook maar één aanspreekpunt hebt. Zoek je het beste en voordeligste alles-in-één pakket? Dan ben je bij Contractvergelijker aan het juiste adres! Binnen twee minuten weet je welk pakket het beste bij je past. Het enige dat je hoeft te doen is invullen wat je wensen zijn. Het goedkoopste pakket vind je daarna direct bovenaan.

Alles in 1 - Bundel

Beste internet aanbieders 2022

De beste internetaanbieders van 2022 vind je eenvoudig via Contractvergelijker. Maar wie zijn de beste internetaanbieders? Dat is voor iedereen weer verschillend. Het hangt af van wat jouw persoonlijke wensen zijn. Vul je die in in ons filter? Dan zie daarna direct de beste internetaanbieders voor jou, met de goedkoopste bovenaan.

Goedkoopste internet providers

In onze vergelijking zie je in één oogopslag de goedkoopste internetproviders. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Wij adviseren je wel om niet alleen naar de prijs te kijken. De allergoedkoopste abonnementen zijn vaak voor ADSL-internet, en dat is langzamer dan internet via de kabel of glasvezel. Vul je persoonlijke wensen in via het filter en zie daarna direct de goedkoopste internetproviders die aan jouw wensen voldoen.

Internetsnelheid van providers

De internetsnelheid is, naast de prijs, een van de belangrijkste dingen om op te letten als je providers vergelijkt. Een zo snel mogelijk internetabonnement tegen een lage prijs klinkt op het eerste gezicht erg aantrekkelijk. Maar wist je dat veel mensen eigenlijk geen razendsnel internet nodig hebben? Als je geen groot huishouden hebt, geen zware online games speelt en niet op meerdere apparaten tegelijk in hoge kwaliteit wil kunnen streamen, heb je aan een wat lagere snelheid vaak al voldoende. Het is dan zonde om meer te betalen dan nodig is. Maar heb je wel een hoge internetsnelheid nodig, van bijvoorbeeld 1.000 mb/s? Ook dan vind je bij Contractvergelijker de beste deal. Welke internetsnelheid het best bij je past, ontdek je eenvoudig door in onze vergelijking te klikken op ‘Welke snelheid past bij mij?’.

Alles in 1 - Internet

Glasvezelinternet biedt kwalitatief de beste verbinding. Dit internet is stabiel en snel, met snelheden tot 1.000 mb/s. Internet via glasvezel lijkt dus erg op kabelinternet. Maar er zijn wel twee verschillen:

 • De download- en uploadsnelheid zijn bij glasvezelinternet gelijk. Heb je kabelinternet? Dan gaat uploaden een stuk langzamer dan downloaden. Belangrijk dus om daar rekening mee te houden.
   
 • Glasvezel is in een groot deel van Nederland nog niet beschikbaar. Doe daarom bovenaan de vergelijking op Contractvergelijker altijd eerst de postcodecheck. We controleren dan of internet via glasvezel op jouw adres mogelijk is.

Stel je geen hoge eisen aan de snelheid van je internetverbinding en vind je goedkoop internet belangrijk? Dan is internet via ADSL voor jou een goede keuze. De maximale internetsnelheid is theoretisch vaak rond de 100 mb/s. Maar in de praktijk is je internet eigenlijk altijd langzamer. Het is geen uitzondering als de daadwerkelijke snelheid maar de helft is van waar de provider mee adverteert. Hier zijn twee belangrijke redenen voor:

 • Een internetverbinding via ADSL is in twee delen opgesplitst. De ene helft wordt gebruikt voor telefoonverkeer en de andere helft voor internet.
   
 • Hoe verder je af woont van de wijkcentrale, hoe langzamer je internet in werkelijkheid is.

Wil je wat sneller internet dan ADSL, maar is jouw straat nog niet aangesloten op glasvezel? Dan is internet via de kabel een prima alternatief. Met deze verbinding zijn internetsnelheden tot ongeveer 1.000 mb/s mogelijk. Een voordeel ten opzichte van internet via ADSL, is dat je bij kabelinternet bijna geen last hebt van het verlies van snelheid. In de praktijk zit er dus weinig verschil tussen de internetsnelheid die in de voorwaarden staat en de snelheid die je daadwerkelijk haalt. 

Het nadeel van internet via de kabel is dat je geen keuzevrijheid heeft. Per regio is er maar één aanbieder van kabelinternet. De reden hiervan heeft te maken met het verleden. Kabelinternet werkt via een coax-kabel. Dit is de dikke witte kabel die je vroeger, in de tijd van analoge tv, aan de achterkant van je tv aansloot. Iedere regio had maar één bedrijf dat dit netwerk beheerde, en dat is nu nog steeds zo. Het verschil is dat de coax-kabel niet meer gebruikt wordt voor televisie, maar voor internet.

Bespaar tot €300

Title

Vragen over aangesloten internetproviders

Nederland heeft ongeveer 20 internetaanbieders. De beste daarvan vind je ook terug op Contractvergelijker. Benieuwd wie van hen op dit moment de scherpste deal heeft? Maak dan snel een vergelijking.

Welke internetaanbieder de beste is, hangt af van wat jouw wensen zijn. Vooral de internetsnelheid die zij bieden is natuurlijk belangrijk. In onze vergelijking maak je op dat gebied eenvoudig de beste keuze. En de goedkoopste aanbieder die aan al jouw wensen voldoet? Die staat daarna direct bovenaan.

Internetaanbieders veranderen regelmatig hun prijzen. Daarom verschilt het per moment welke aanbieder de goedkoopste is. Door één keer per jaar te vergelijken, weet je zeker dat je voordelig uit bent.

Het overstappen van provider werkt erg eenvoudig. Eerst zoek je via Contractvergelijker de beste deal. Gevonden? Dan klik je door naar de aanbieder, en vul je daar je aanvraag in. Door middel van de overstapservice wordt het contract bij je oude provider automatisch voor je opgezegd.