Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Internet aanvragen

Internet aanvragen is een fluitje van een cent. Zeker als je internetabonnementen vergelijkt via Contractvergelijker. Je weet dan zeker dat je de juiste keuze maakt, en dat je geen cent te veel betaalt.

Bespaar tot €300

Title

Ga snel naar:

Internet aanvragen in stappen

Internet vragen doe je in 5 eenvoudig stappen:

  1. Start de internet vergelijker op Contractvergelijker.
  2. Doe de postcodecheck. Dan zie je alleen de abonnementen die op jouw adres beschikbaar zijn.
  3. Gebruik het filter om je wensen aan te geven, zoals de internetsnelheid en het soort verbinding.
  4. Maak je keuze door op ‘bekijk’ te klikken. Het goedkoopste internetabonnement dat aan je wensen voldoet staat bovenaan.
  5. Op de website van de aanbieder zet je nu eenvoudig je overstap in gang.
Alles in 1 - Wifi upload

Waar moet ik op letten?

Wil je op een eenvoudige manier het beste internetabonnement in jouw situatie kiezen? Dan zijn er een paar dingen waarop je moet letten:

Beschikbaarheid abonnementen

Niet alle internetabonnementen kun je op ieder adres krijgen. Een goed voorbeeld hiervan is internet via glasvezel. Nog lang niet iedere straat in Nederland is aangesloten op het glasvezelnetwerk. Geldt dat ook voor jou? Dan is glasvezelinternet helaas (nog) geen optie. Daarnaast geldt voor kabelinternet dat er in iedere regio maar één aanbieder is. Voor dit soort verbinding heb je dus geen keuzevrijheid. Voor deze beperkingen hebben we bij Contractvergelijker gelukkig een goede oplossing: de postcodecheck. Deze doe je eenvoudig bovenaan de vergelijking. Wij tonen je dan alleen de abonnementen die op jouw adres beschikbaar zijn. Wel zo makkelijk!

Bedenk goed welke internetsnelheid je nodig hebt

Internetproviders bieden abonnementen met verschillende snelheden aan. Hoe sneller het internet, hoe meer je betaalt voor het abonnement. Welke internetsnelheid je nodig hebt hangt af van waar je het internet voor wil gebruiken. Gebruik je het alleen om websites te bezoeken en te mailen? Dan is een snelheid van 20 mb/s vaak al genoeg. Heb je internet nodig voor het hele gezin, en willen jullie tegelijk kunnen surfen, gamen en online video’s kijken? Dan moet je denken aan een internetsnelheid van 100 mb/s. Voor de zwaardere internetgebruikers zijn er zelfs snelheden tot wel 1.000 mb/s. Kies in het filter in de vergelijking voor de snelheid die je nodig hebt. Zo zie je alleen de abonnementen die bij jouw situatie passen.

Aanvragen en vergelijken bij alle providers

T-Mobile
KPN
XS4ALL
ZIGGO
Online NL
Budget

Soorten internetabonnement

Internetabonnementen zijn er in verschillende soorten. Je kunt ze indelen op basis van het soort verbinding (ADSL, VDSL, kabel of glasvezel), of op basis van hoe het abonnement eruit ziet. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor alleen internet, of voor een abonnement waar naast internet ook tv en bellen in zit. Hieronder vertellen we je wat meer over een aantal soorten internetabonnementen.

Alles in 1 - Internet
  • Alles in 1 is een abonnement dat je kunt aanvragen waar meer in zit dan alleen internet. De andere onderdelen zijn tv en bellen. Heb je nog een huistelefoon en kijk je naar live (lineaire) televisie? Dan is een alles in 1 pakket echt wat voor jou. Omdat je drie diensten bij dezelfde provider afneemt krijg je vaak een hoge korting. Andere voordelen zijn dat alles overzichtelijk op één factuur staat en dat je ook maar één aanspreekpunt hebt voor vragen of technische problemen. Via Contractvergelijker vind je eenvoudig het beste en voordeligste alles in 1 pakket voor jou.
  • Alleen internet aanvragen kan ook. Dit gebeurt steeds vaker, omdat niet iedereen meer een huistelefoon heeft. En veel mensen doen hun tv-abonnement de deur uit, omdat ze alleen nog series en films kijken via streamingdiensten. In dat geval heb je genoeg aan alleen een internetabonnement.
  • Glasvezelinternet is kwalitatief het beste internet dat je kunt krijgen. Het is razendsnel en stabiel. In tegenstelling tot kabelinternet, is via glasvezel uploaden net zo snel als downloaden. Het grote nadeel is alleen dat nog lang niet iedereen op glasvezel is aangesloten. Ben je benieuwd of glasvezelinternet voor jou een optie is? Vergelijk dan bij Contractvergelijker en doe eerst onze postcodecheck.

Goedkoop of snel internet?

Wil je goedkoop of snel internet? Waarschijnlijk wil je het allebei, maar over het algemeen is snel internet wat duurder dan langzaam internet. Maar we hebben goed nieuws, want de meeste mensen hebben niet het allersnelste internet nodig. Vaak kun je dus besparen door te kiezen voor de internetsnelheid die je écht nodig hebt. Contractvergelijker helpt je daar graag een handje bij. Klik in onze vergelijking op ‘Welke snelheid past bij mij?’ en je ziet wat voor jou de beste keuze is. Vervolgens zie je bovenaan het goedkoopste abonnement dat de snelheid biedt die jij nodig hebt.

Algemeen - Spaarpot euro

Beste internet aanbieders 2022

De beste internetaanbieders van 2022 vind je eenvoudig via Contractvergelijker. Maar wie zijn de beste internetaanbieders? Dat is voor iedereen weer verschillend. Het hangt af van wat jouw persoonlijke wensen zijn. Vul je die in in ons filter? Dan zie daarna direct de beste internetaanbieders voor jou, met de goedkoopste bovenaan.

Goedkoopste internet providers

In onze vergelijking zie je in één oogopslag de goedkoopste internetproviders. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Wij adviseren je wel om niet alleen naar de prijs te kijken. De allergoedkoopste abonnementen zijn vaak voor ADSL-internet, en dat is langzamer dan internet via de kabel of glasvezel. Vul je persoonlijke wensen in via het filter en zie daarna direct de goedkoopste internetproviders die aan jouw wensen voldoen.

Internet vergelijken en aanvragen

Via Contractvergelijker is internet vergelijken binnen twee minuten gepiept. Het enige dat je hoeft te doen is de postcodecheck en het invullen van jouw wensen. Hierna maak je eenvoudig je keuze. Klik op ‘bekijk’ en ga automatisch naar de website van de aanbieder om je internetabonnement aan te vragen.

Algemeen - Winnaar alternatief
Bespaar tot €300

Title

Vragen over internet aanvragen

Vraag je internet aan via Contractvergelijker? Dan maak je eerst een eenvoudige vergelijking, op basis van jouw wensen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt, en dat je nooit teveel betaalt.

Bij Contractvergelijker vergelijk je de volgende internetproviders: Budget mobiel, Delta, Hollandsnieuwe, KPN, Simyo, T-Mobile, Tele2 en Vodafone. Heb je de beste deal gevonden? Dan start je vanuit ons zoekresultaat eenvoudig je aanvraag.

Welke internetsnelheid je nodig hebt, hangt af waar je het internet voor gebruikt. En met hoeveel personen tegelijk. In onze vergelijking vind je daarom een handige keuzehulp. Zo weet je zeker dat je internet niet te traag is. En dat je ook niet te veel betaalt voor een snelheid die je niet nodig hebt.

Welke internetverbinding je nodig hebt, hangt af van de gewenste snelheid van je internet. Is maximaal 200 Mb/s voldoende? Dan kun je genoegen nemen met ADSL. Voor sneller internet kun je kiezen voor kabel, of voor glasvezel. Die laatste twee zijn ook veel minder gevoelig voor storingen.

Je aanvraag zelf is binnen enkele minuten geregeld. Heb je al een internet abonnement? Kijk dan goed na vanaf wanneer je mag overstappen. En hou rekening met een maand opzegtermijn.

Eerst maak je eenvoudig een vergelijking op Contractvergelijker. De beste deal gevonden? Dan klik je door naar de provider en vul je daar je aanvraag in. Door gebruik te maken van de overstapservice wordt je oude abonnement automatisch voor je opgezegd.