Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Allrisk (volledig casco) autoverzekering vergelijken

De allrisk autoverzekering geeft je de meeste zekerheid. Je krijgt vrijwel alle schades vergoed. Wil je onafhankelijk autoverzekeringen vergelijken? Dan zit je bij Contractvergelijker goed. Je bespaart direct op je premie. 

Bespaar tot €225

Bereken je premie

Ga snel naar:

Wat is een volledig cascoverzekering?

Een volledig cascoverzekering is een ander woord voor allrisk verzekering. Daarnaast heb je ook nog de beperkt casco verzekering, ook wel WA+ genoemd. De volledig casco of allrisk verzekering is de meest uitgebreide verzekering. Je krijgt vrijwel alle schade aan je auto vergoed, ongeacht de oorzaak. Het is ook de duurste verzekering en vooral geschikt voor jonge auto’s tot een jaar of 4 oud.

Autoverzekering - Auto

Welke schade dekt een allrisk verzekering?

De allrisk verzekering dekt veel meer schades dan de basisdekking van een WA verzekering. De WA verzekering is de minimaal verplichte verzekering. Met WA+ beperkt casco krijg je ook schade vergoed door overmacht. Bijvoorbeeld schade door storm, hagel, brand of diefstal. De allrisk verzekering is de enige autoverzekering waarmee je ook schade kunt claimen die je zelf hebt veroorzaakt. Bij een aanrijding bijvoorbeeld.

Type schade en je verzekering WA dekking Beperkt casco Allrisk dekking
Schade aan anderen Ja Ja Ja
Diefstal en inbraak Nee Ja Ja
Ruitschade Nee Ja Ja
Storm- en brandschade Nee Ja Ja
Schade door eigen toedoen Nee Nee Ja
Vandalisme Nee Nee Ja
Algemeen - Check

Schade door eigen schuld

Met een allrisk verzekering krijg je ook schade vergoed die je eigen schuld is. Een flinke slippartij met je auto, een aanrijding met een voetganger, fietser of andere auto of je auto is te water geraakt tijdens het parkeren. Als je een allrisk verzekering hebt afgesloten, krijg je jouw eigen schade vergoed. Dit is niet het geval als je alleen WA of WA+ hebt. Dit is natuurlijk vooral heel fijn als je in een vrijwel nieuwe auto rijdt.

Algemeen - Check

Schade door vandalisme

Ontzettend vervelend en kostbaar: opzettelijk vandalisme. Spiegel afgebroken, een ruit ingeslagen, ruitenwissers gemolesteerd. Dat brengt hoge kosten met zich mee en daar zit je niet op te wachten. Met een allrisk verzekering krijg je schade door vandalisme vergoed.

Andere soorten dekkingen

Autoverzekering - Onderhoud WA dekking

Met een WA+ verzekering is alleen schade bij de andere partij verzekerd.

Autoverzekering - Auto WA+ dekking

Met een WA+ verzekering ben je ook verzekerd tegen diefstal.

Autoverzekering - Autopech Aanvullende dekking

Inzittende en schades aanvullend verzekerd voor een perfecte dekking. 

Aanvullende verzekeringen

Behalve een WA, WA+ of allrisk verzekering kan je ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Een verzekering voor pech onderweg (pechhulp), een rechtsbijstandsverzekering en een inzittendenverzekering zijn daarvan een paar voorbeelden. Als je bij Contractvergelijker autoverzekeringen vergelijkt dan kan je ook aanvullende verzekeringen meenemen in de berekening van je premie. Wel zo handig.

Algemeen - Checklist

Rechtshulp verkeer

Een rechtshulp verkeer verzekering is een rechtsbijstandsverzekering. Dat betekent dat je hulp krijgt als er juridische conflicten ontstaan. Die conflicten kunnen over van alles gaan: problemen na een ongeluk met de tegenpartij, problemen met een garagebedrijf over een reparatie van je auto, geschillen over het verslepen van je auto, of er is beslag op je auto gelegd.

Keuze schadeherstelbedrijf

Als je een allrisk autoverzekering afsluit, moet je in geval van schade meestal gebruik maken van een door de verzekeraar aangewezen schadeherstelbedrijf. Er is ook de optie om zelf te kiezen naar welk schadeherstelbedrijf je wilt gaan. Dat moet je tevoren aangeven en meestal betekent dat een kleine meerprijs bovenop je premie.

Inzittendenverzekering

Wil je naast je allrisk of andere autoverzekering ook een inzittendenverzekering afsluiten? Dat kan. Behalve schade aan je eigen auto (alleen bij een allrisk verzekering) en andermans auto (bij elke dekking) is er meer verzekerd. Namelijk ook schade aan de inzittenden zelf. Je krijgt een vergoeding voor onder meer letselschade (verwondingen), overlijden maar ook voor schade aan spullen van inzittenden. Dit geldt voor alle inzittenden, dus ook voor de bestuurder zelf.

Inzittende of ongevallenverzekering 

De inzittendenverzekering is iets anders dan de ongevallenverzekering die je kunt afsluiten. Bij een ongevallenverzekering krijg je een vast bedrag uitgekeerd als een inzittende gewond raakt of komt te overlijden. Bedenk wel dat het om een vast bedrag gaat en de werkelijke kosten hoger kunnen uitvallen dan het uitgekeerde bedrag.

Accessoires meeverzekerd

Bij een allrisk verzekering zijn accessoires meestal (gedeeltelijk) meeverzekerd. Ook bij beperkt casco is dat het geval. Bij een WA verzekering zijn accessoires nooit meeverzekerd. Wat je precies krijgt vergoed hangt af van jouw verzekeraar. Dit kun je zien in de polisvoorwaarden. Onder accessoires worden verstaan alle dingen die nog niet in je auto zaten toen deze de fabriek kwam uitrollen. Een ingebouwd alarmsysteem dat al in de auto zat toen hij de fabriek uitkwam is dus geen accessoire. Dergelijke onderdelen zijn meeverzekerd met je auto. Voorbeelden van accessoires: een trekhaak, bepaalde velgen of een lpg-installatie. 

Zet jij nieuwe velgen op je auto en wil je dat die meeverzekerd zijn als accessoire, dan moet je dat wel doorgeven aan je verzekering. Dat geldt voor alle dingen die je verandert aan je auto waarmee de waarde van de auto stijgt. Althans, als je in aanmerking wilt komen voor een vergoeding als je auto wordt gestolen. Standaard heb je recht op een vergoeding voor accessoires tussen de 500 en 2.500 euro. Meestal kun je tegen een hogere premie dit bedrag verhogen.  Denk eraan dat losse spullen vaak niet onder de verzekering vallen. Denk aan een kinderstoeltje, een sleepkabel, of een handtas. Ook de radio en speakers vallen vaak niet onder de verzekering. Soms kun je dergelijke schade claimen via je inboedelverzekering.

Alle allrisk verzekeraars vergelijken

Unive
DITZO
Nationale Nederlanden
FBTO
Centraal beheer
Allianz Direct

Wat kost een allrisk autoverzekering?

De premie van een allrisk autoverzekering verschilt. Het hangt onder meer af van je leeftijd en woonplaats, maar ook van het aantal schadevrije jaren en natuurlijk van de waarde van je auto. Heb je een hoge no-claimkorting? Dan kan een allrisk verzekering maar een paar tientjes per maand kosten. Kies je voor een hoog eigen risico, dan betaal je minder premie. Vergelijk de verschillende verzekeringen en ontdek hoeveel een allrisk autoverzekering kost in jouw geval.

Algemeen - Besparen

Wanneer je auto allrisk verzekeren?

Het antwoord op de vraag wanneer je een auto allrisk moet verzekeren hangt af van verschillende factoren. Het is de duurste manier van verzekeren en je moet daar wel het geld voor (over) hebben. Verder kiezen de meeste mensen ervoor om een auto die ouder is dan 5 jaar niet meer allrisk te verzekeren. Zij kiezen dan voor WA+ beperkt casco. Echt oudere auto's worden meestal alleen WA verzekerd. Kijk bij Contractvergelijker om alle autoverzekeringen te vergelijken en te ontdekken wat de verschillende verzekeringen kosten.

Allrisk verzekering vergelijken

Zoek jij naar de goedkoopste allrisk verzekering? Dan kan je bij Contractvergelijker nagaan welke optie voor jou het beste is. Vul alle gevraagde gegevens in én de gewenste dekking en je ziet meteen wat de goedkoopste allrisk verzekering is.

Bespaar tot €225

Bereken je premie

Veelgestelde vragen over Allrisk (volledig casco)

De allriskverzekering is de uitgebreidste autoverzekering die je kunt kiezen. Deze autoverzekering wordt ook wel volledig cascoverzekering genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, dekt deze verzekering bijna alle schades aan je auto.

Een allriskverzekering vergoedt bijna alle soorten schades. Ook als een schade je eigen schuld is. Toch zijn er ook een paar uitsluitingen. Dit zijn situaties waarin je verzekeraar schades niet hoeft te vergoeden:

  • Opzettelijk veroorzaakte schades
  • Schades veroorzaakt door roekeloos rijgedrag
  • Schade terwijl je onder invloed was van alcohol of drugs
  • Schade door slijtage van de auto

Wat de goedkoopste allrisk autoverzekering is, is voor iedereen anders. Autopremies hangen namelijk af van veel verschillende factoren. Bij Contractvergelijker kennen wij al die factoren, én we weten de premies en kortingen van de verzekeraars. Maak daarom eenvoudig bij ons een vergelijking en ontdek welke allriskverzekering voor jou het goedkoopst is.

 

Waarom zou je kiezen voor een allrisk dekking als je je auto ook stukken goedkoper kunt verzekeren? Het antwoord is simpel: met deze uitgebreide autoverzekering ben je voor veel schades verzekerd, waarvoor je anders niet verzekerd zou zijn. Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan, maar bij auto's tot ongeveer 5 jaar oud loont dit zeker de moeite.

Welke dekking je het best kunt kiezen, hangt voor een groot deel af van hoe oud je auto is. Hoe ouder de auto, hoe lager vaak de dagwaarde is. Is je auto tussen de 5 en 10 jaar oud? Dan verzekeren veel mensen hem beperkt casco. Een auto die jonger is dan 5 jaar, kun je het beste volledig casco (allrisk) verzekeren. 

Of je een eigen risico hebt, en zo ja, hoe hoog dit eigen risico is, verschilt per autoverzekering. Als je bij Contractvergelijker een vergelijking maakt, zie je het eigen risico per verzekeraar in het zoekresultaat. Heb je al een autoverzekering? Dan vind je je eigen risico terug op het polisblad en/of in de polisvoorwaarden.