Je auto direct verzekerd en veilig onderweg in 3 stappen
-
1
Vul je gegevens in De premies van autoverzekeringen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom hebben we o.a. het kenteken, je postcode en je schadevrije jaren nodig.
-
2
Kies je dekking Hoe uitgebreid wil je je auto verzekeren? Je kunt kiezen uit WA, WA+ (beperkt casco), of Allrisk (volledig casco).
-
3
Kies de beste deal In het zoekresultaat staat de goedkoopste autoverzekering voor jou direct bovenaan. Met één klik start je daarna je aanvraag. Wil je je wensen eerst aanscherpen? Dat doe je eenvoudig in het filter.
Waarom je auto direct verzekeren bij ons?
Bereken je premie
Meer informatie over autoverzekeringen
Meestgestelde vragen over direct verzekeren
Ja, dat kan! In drie eenvoudige stappen kun je goed verzekerd de weg op:
- Vergelijk autoverzekeringen via Contractvergelijker.
- Heb je de beste autoverzekering gevonden? Met één klik start je de aanvraag bij de verzekeraar.
- Na ontvangst van de bevestiging kun je direct de weg op.
Via Contractvergelijker verzeker je je auto binnen een paar minuten. Op basis van jouw wensen zetten wij de beste deal bovenaan. Keuze gemaakt? Dan vraag je daarna direct de autoverzekering aan.
Na de aanvraag van een autoverzekering ben je niet altijd direct definitief verzekerd. Meestal krijg je dan wel een voorlopige dekking. Dit betekent dat je gewoon verzekerd de weg op kunt, ook als je de polis nog niet hebt ontvangen.
Voor ieder jaar dat je een autoverzekering hebt, én zonder schade rijdt, krijg je er een schadevrije jaar bij. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger je korting op de premie, en hoe minder je dus betaalt. Claim je een schade? Dan verlies je in veel gevallen 5 schadevrije jaren. Hierdoor stijgt je premie.
Als je een autoverzekering aanvraagt, heb je naast het kenteken ook de meldcode van je auto nodig. Dit zijn de laatste 4 cijfers van het chassisnummer. Je kunt de meldcode op een aantal manieren achterhalen:
- Staat de auto nog niet op jouw naam? Vraag de meldcode dan aan de verkoper.
- Op het tenaamstellingsverslag dat je krijgt bij het overschrijven van het kenteken.
- Op de kentekencard.
Let op: veel mensen verwarren de meldcode met de tenaamstellingscode.
Welke autoverzekering het goedkoopst is, hangt af van meerdere factoren. De goedkoopste dekking is WA. Hiermee ben je alleen verzekerd voor schades die je aan een ander toebrengt. Maar is je auto nog vrij nieuw? Dan wil je hem waarschijnlijk wat uitgebreider verzekeren. Voor iedere dekking vind je via Contractvergelijker eenvoudig de goedkoopste optie.
Om je auto direct te kunnen verzekeren, heb je een aantal gegevens nodig. De meeste weet je wel uit je hoofd, zoals je adres en geboortedatum. Maar sommige gegevens kun je het best even van tevoren opzoeken:
- Het kenteken
- De meldcode (let op, dit is niet hetzelfde als de tenaamstellingscode)
- Je schadevrije jaren
Wat voor jou de beste autoverzekering is, hangt af van meerdere factoren. De eerste stap is het kiezen van een dekking. Hoe ouder je auto is, hoe minder uitgebreid de meeste mensen hem verzekeren. Over het algemeen is dit een goede richtlijn:
Leeftijd van je auto | Beste dekking |
---|---|
0 - 5 jaar | Allrisk (volledig casco) |
6 - 10 jaar | WA+ (beperkt casco) |
> 10 jaar | WA |
Heb je de dekking gekozen? Dan kijk je daarna welke verzekeraar hier de beste deal voor heeft. Wil je eenvoudig de beste keuze maken? Vergelijk dan autoverzekeringen bij Contractvergelijker.
Naast de basisdekkingen (WA, beperkt casco en volledig casco), kun je ook kiezen voor aanvullende dekkingen bij je autoverzekering. Of je dit nodig vindt, bepaal je natuurlijk zelf. Dit zijn de meest voorkomende aanvullende dekkingen:
- Schadeverzekering voor inzittenden
- Ongevallenverzekering voor inzittenden
- Rechtsbijstand
- No-claimbeschermer
Een allrisk verzekering, ook wel volledig cascoverzekering genoemd, is vooral een goede keuze als je auto helemaal nieuw is, of nog maar een paar jaar oud. Hoe ouder je auto is, hoe minder hij waard is. Word je auto gestolen, of rijd je hem total loss? Dan krijg je er bij een oudere auto nog maar weinig voor terug. Het is dan zonde om relatief veel premie te betalen voor een uitgebreide autoverzekering.