Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

WA+ beperkt casco autoverzekering vergelijken

Met een WA+ beperkt casco autoverzekering heb je alle voordelen van een WA verzekering + meer! Schade aan je auto door onder meer storm, hagel, brand en diefstal zijn namelijk ook verzekerd. 

Bespaar tot €225

Bereken je premie

Ga snel naar:

Wat is een WA beperkt casco verzekering?

Met een WA+ beperkt casco verzekering heb je allerlei extra zaken verzekerd. Om te beginnen heb je natuurlijk alle voordelen van een WA verzekering. Die verzekering is minimaal verplicht als je een auto bezit. Met een WA verzekering is in ieder geval de schade die je veroorzaakt bij anderen goed verzekerd. Wil je zuinig zijn op je auto en eventuele schade aan je eigen auto vergoed hebben, dan is WA+ een uitkomst. Je krijgt dan schades als gevolg van bijvoorbeeld slecht weer of diefstal vergoed. Je kan alleen geen schade claimen aan je auto die het gevolg is van een ongeluk dat je zelf hebt veroorzaakt. Daarvoor heb je een allrisk verzekering nodig.

Autoverzekering - Auto

Wat vergoed een beperkt casco autoverzekering?

Bij een beperkt casco autoverzekering worden bepaalde schades aan je auto vergoed: schade door storm, brand, inbraak, ruitschade en brandschade. Ook diefstal is verzekerd en schade die het gevolg is van een aanrijding met een dier.

Type schade en je verzekering WA dekking Beperkt casco Allrisk dekking
Schade aan anderen Ja Ja Ja
Diefstal en inbraak Nee Ja Ja
Ruitschade Nee Ja Ja
Storm- en brandschade Nee Ja Ja
Schade door eigen toedoen Nee Nee Ja
Vandalisme Nee Nee Ja

Diefstal en inbraak

Bij een WA+ beperkt casco verzekering ben je ook verzekerd tegen diefstal en schade als gevolg van inbraak. Meestal zijn zaken als een navigatiesysteem ook meeverzekerd. Om diefstal van je auto te claimen moet je je autopapieren én autosleutels inleveren, dus bewaar die nooit in de auto. Je kunt dan een vergoeding mislopen.

Weersomstandigheden

Hiervoor zagen we al stormschade, maar het weer kan voor meer soorten schade zorgen. Grote hagelstenen die putten In het autodak veroorzaken of hevige regenval waardoor schade ontstaat. Met een WA+ beperkt casco verzekering ben je ook tegen dit soort schades verzekerd.

Aanrijding met dieren

Wat je autoverzekering betreft wordt er bij een aanrijding met een dier onderscheid gemaakt tussen dieren met en dieren zonder eigenaar. De WA+ casco verzekering is bedoeld voor schade als gevolg van een aanrijding met een wild dier. Een dier zonder eigenaar dus. Een hert of een vos bijvoorbeeld. De schade aan je auto moet een gevolg zijn van de aanrijding. 

Botsing door uitwijken

Ben je uitgeweken voor een wild dier en daarna tegen een boom gebotst? Dan word je schade niet vergoed. Is er sprake van een aanrijding met een dier dat wel een eigenaar heeft? Een hond of een kat, een losgebroken koe of paard, dan is de eigenaar aansprakelijk voor jouw schade.

Alle beperkt casco verzekeraars vergelijken

Unive
DITZO
Nationale Nederlanden
FBTO
Centraal beheer
Allianz Direct

Dekking bij ruitschade

Schadeclaims met betrekking tot ruitschade komen veel voor. Gemiddeld krijgt elke autobezitter er zo eens in de 10 jaar mee te maken en het totale aantal claims beslaat zo’n 30% van alle schadeclaims. Ruitschade verzekeren is dus zeker zinvol. De dekking van ruitschade verschilt per verzekeraar.

Niet alle ruitschade gedekt

Een panoramadak is bij ruitschade lang niet altijd meeverzekerd. Wil je met een WA+ beperkt casco verzekering ruitschade claimen? Dan mag de schade niet het gevolg zijn van een aanrijding. De ruitschade moet bijvoorbeeld het gevolg zijn van storm of steenslag.

Dekking bij stormschade

Afbrekende takken van bomen kunnen autoschade veroorzaken. Met een WA+ beperkt casco verzekering ben je hiertegen verzekerd. Dat geldt ook voor schade door rondvliegende dakpannen. Een schadeclaim door stormschade maakt niet dat je terugvalt op de bonus-malusladder.

Dekking bij brandschade

Ook brandschade is verzekerd, hoewel daar wel meer mogelijke uitsluitingen kunnen spelen. Zo is opzettelijke brandschade door bijvoorbeeld vandalisme lang niet altijd verzekerd. Ga dit dus goed na voordat je beslist welke verzekering je afsluit.

Andere soorten dekkingen

Autoverzekering - Onderhoud WA dekking

Met een WA+ verzekering is alleen schade bij de andere partij verzekerd.

Autoverzekering - Auto Allrisk dekking

Met een Allrisk verzekering ben je ook verzekerd bij schade aan je eigen auto.

Autoverzekering - Autopech Aanvullende dekking

Inzittende en schades aanvullend verzekerd voor een perfecte dekking. 

Verschil tussen WA, WA+ en Allrisk dekking

Als je een autoverzekering wilt afsluiten dan heb je de keuze uit 3 soorten dekkingen: WA, WA+ en allrisk. 

 • De WA verzekering is minimaal verplicht, geeft de minste dekking en is het goedkoopst. Alleen de schade die je anderen toebrengt is verzekerd. Dit kan wel om een heel grote bedragen gaan en in de miljoenen lopen, dus het is begrijpelijk dat de WA verzekering verplicht is. Schade aan jouw eigen auto is niet verzekerd, of het nou door een aanrijding komt of door overmacht, zoals storm of brand. 
   
 • Wil je ook schade aan jouw eigen auto verzekeren, dan moet je een beperkt casco of volledig casco (allrisk) verzekering afsluiten. Bij de WA+ beperkt casco verzekering is alleen schade gedekt die is ontstaan door overmacht. Schade door slecht weer, diefstal, inbraakschade, aanrijding met een wild dier of brandschade. 
   
 • Wil je altijd, ongeacht de oorzaak, schade aan je auto vergoed krijgen, dan moet je een allrisk verzekering afsluiten. Je krijgt dan bijvoorbeeld ook de schade vergoed als je tegen een paaltje aanrijdt of een ander eenzijdig ongeval krijgt.

Welke autoverzekering moet ik kiezen?

Welke autoverzekering je kiest bepaal je helemaal zelf. Minimaal moet je een WA verzekering afsluiten. Dit is ter bescherming van anderen. Wil je ook je eigen schade vergoed krijgen? Dan heb je de keuze uit een WA+ beperkt casco of allrisk verzekering. Heb je een nieuwe auto tot een jaar of 4 oud? Dan is het slim om een allrisk verzekering af te sluiten, mits je daarvoor natuurlijk het geld hebt. Auto's tussen de 4 en 10 jaar oud worden vaak verzekerd met een WA+ verzekering. Eigenaren van oudere auto's kiezen meestal voor alleen een WA verzekering. Bij Contractvergelijker kun je onafhankelijk autoverzekeringen vergelijken. Zo kan je eens nagaan wat de verschillende verzekeringen kosten, wat de onderlinge verschillen zijn en hoeveel premie je betaalt.

Algemeen - Vergelijken

Goedkoopste WA+ autoverzekering

Ben je op zoek naar de goedkoopste WA+ autoverzekering? Dan zit je bij Contractvergelijker goed. Eenvoudig en supersnel alle autoverzekeringen met elkaar vergelijken en de beste deal vinden. Weet je wat je wilt, dan sluit je binnen enkele minuten de autoverzekering van je keuze af. Daarvoor heb je een paar gegevens nodig, waaronder het kenteken van de auto. Je vult eenvoudig de gevraagde gegevens in, zoals je adres, leeftijd, aantal schadevrije jaren en natuurlijk de gekozen dekking.

Bespaar tot €225

Bereken je premie

Veelgestelde vragen over WA+ beperkt casco

'WA+ beperkt casco' wordt ook wel 'WA+', 'beperkt casco', of 'mini casco' genoemd. Dit type autoverzekering bestaat uit twee dekkingen:

 • WA
 • Beperkt casco

Met het WA gedeelte ben je verzekerd voor schades die je aan een ander toebrengt. Door de beperkt cascodekking is je eigen auto ook voor een paar soorten schade verzekerd.

Heb je een WA+ beperkt casco autoverzekering? Dan ben je, naast schades die je met je auto aan anderen toebrengt, ook verzekerd voor:

 • Brandschade
 • Diefstal
 • Inbraakschade
 • Ruitschade
 • Stormschade
 • Hagelschade
 • Aanrijding met een dier

Het verschil tussen een autoverzekering met beperkt casco- en volledig cascodekking is dat je met volledig casco een stuk uitgebreider verzekerd bent. Een beperkt cascoverzekering dekt:

 • Brandschade
 • Diefstal
 • Inbraakschade
 • Ruitschade
 • Stormschade
 • Hagelschade
 • Aanrijding met een dier

Bij een volledig cascoverzekering ben je, naast bovengenoemde schades, ook verzekerd voor andere schades aan je eigen auto, waarvoor je zelf aansprakelijk bent. Rij je bijvoorbeeld per ongeluk tegen een paaltje? Of veroorzaak je een aanrijding, doordat je iemand geen voorrang verleent? Dan is de schade aan jouw auto ook verzekerd. Omdat een volledig cascoverzekering bijna alles dekt, wordt deze verzekering ook wel 'allrisk' genoemd.

Bij Contractvergelijker is het heel simpel om de premies voor een WA+ beperkt cascoverzekering te berekenen:

 1. Je vult de benodigde gegevens in, zoals het kenteken, je postcode en geboortedatum.
 2. Vervolgens vul je je schadevrije jaren in en het aantal kilometers dat je ongeveer gaat rijden per jaar.
 3. Kies nu je dekking.

Je ziet nu direct het zoekresultaat, met de goedkoopste autoverzekering voor jou bovenaan. Heb je nog extra wensen? Gebruik dan het filter. Het zoekresultaat past zich automatisch aan. Heb je je keuze gemaakt? Dan start je met één klik op de knop eenvoudig de aanvraag.

De premie van je autoverzekering hangt voor een groot deel af van welke dekking je kiest. Maar welke past het best bij jou en je auto? Over het algemeen geldt dat je een nieuwere auto  het beste uitgebreid kunt verzekeren, en een oudere auto wat minder uitgebreid. De keuze ligt altijd bij jouzelf, maar het volgende kun je als goede leidraad gebruiken:

Leeftijd van je autoDekking
0 - 5 jaarVolledig casco (allrisk)
6 - 10 jaarBeperkt casco
Ouder dan 10 jaarWA

Het verschilt per autoverzekering of er een eigen risico geldt. Voor schade die je aan een ander toebrengt geldt er nooit een eigen risico. Of dit voor de andere schades het geval is, zie je op je polisblad en in de polisvoorwaarden. Ook vind je dit terug in ons zoekresultaat.