Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Goedkoopste zorgverzekering

De goedkoopste zorgverzekering is meestal een budgetpolis of een naturapolis. In 2023 zijn dat onder meer polissen van ZEKUR, Zilveren Kruis en FBTO. De goedkoopste is voor jou niet altijd de beste zorgverzekering, vergelijk ze daarom allemaal bij Contractvergelijker. 

Vergelijk je premie

De goedkoopste zorgverzekeraars van 2023

Bij Contractvergelijker kennen wij de kosten, voorwaarden, kortingen en acties van alle zorgverzekeraars. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. De beste deal staat altijd bovenaan.

De goedkoopste zorgverzekering afsluiten in 3 stappen

  • 1
    Vrije zorgkeuze en eigen risico? Vul in of je altijd je eigen zorgverlener wil kunnen kiezen, en of je een hoger eigen risico wil in ruil voor een lagere premie.
  • 2
    Kies je aanvullende dekkingen Bepaal nu of je je wil verzekeren voor o.a. de tandarts, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen. Kies per dekking in tot welk bedrag verzekerd wil zijn.
  • 3
    Kies de beste deal Van alle zorgverzekeringen die aan jouw wensen voldoen, staat de goedkoopste nu bovenaan. Met één klik op de knop zet je je overstap in gang.

Waarom vind je de goedkoopste bij ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!

Vergelijk je premie

Ga snel naar:

Vind de goedkoopste zorgverzekering

Waar vind je de goedkoopste zorgverzekering? Door alle zorgverzekeraars bij Contractvergelijker te vergelijken, vind je de beste zorgverzekering tegen de laagste premie. Een goedkope zorgverzekering is niet altijd de beste zorgverzekering. De verzekering moet namelijk wel bij jouw zorgbehoefte passen. Je hebt niet veel aan een goedkope zorgverzekering als je dan allerlei zorgkosten uit eigen portemonnee moet betalen.

Algemeen - Winnaar
Vergelijk de goedkoopste van 2023

Jaarlijks je zorgverzekering vergelijken met onze zorgvergelijker kan je veel geld besparen.  Dit kan je doen vanaf 13 november tot en met 31 december 2023. Blijf op de hoogte van de beste zorgdeals en kies de zorg die bij je past. Elk jaar opnieuw.

Top 10: Goedkoopste zorgverzekering

*Geen tekst, hier komt een overzicht.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering?

In 2023 is de goedkoopste zorgverzekering de ZieZo budgetpolis van het Zilveren Kruis. Met het hoogst mogelijke eigen risico van €885 betaal je voor deze (basis) zorgverzekering €108,25 per maand. Let op: het is een budgetpolis en dat betekent dat je niet vrij kunt kiezen naar welke zorgverlener je gaat.

Algemeen - Spaarpot euro

Goedkoopste basispakket zorgverzekering

Het basispakket zorgverzekering is bij elke zorgverzekeraar gelijk. Het basispakket wordt namelijk door de overheid bepaald. De maandelijkse premie verschilt echter wel. De goedkoopste basispakket zorgverzekering zagen we hier vooral: de ZieZo budgetpolis van het Zilveren Kruis. Zo’n goedkope zorgverzekering is geschikt voor mensen die zelden zorg nodig hebben, geen chronische ziekte hebben en tevreden zijn met een beperkte zorgkeuze.

Goedkoopste aanvullende zorgverzekering

Het vinden van de goedkoopste aanvullende zorgverzekering is lastiger. Die verschillen namelijk onderling aanzienlijk. Een aanvullende verzekering voor fysiotherapie bijvoorbeeld. Bij de ene zorgverzekeraar krijg je bijvoorbeeld 10 behandelingen en bij een ander heb je recht op 15 of 20 behandelingen. Heb je veel behandelingen nodig, dan is een goedkope aanvullende zorgverzekering met slechts 10 behandelingen met een heel lage premie uiteindelijk toch niet goedkoop. Aanvullende verzekeringen vergelijken is daarom zeer de moeite waard.

Vergelijk voor de allergoedkoopste van Nederland

Bewust
FBTO
Zilveren Kruis
Nationale Nederlanden
OHRA
UC

Goedkoopste tandartsverzekering

Ook het vinden van de goedkoopste tandartsverzekering is lastig en lukt eigenlijk niet zonder tandartsverzekeringen vergelijken bij Contractvergelijker. Om te beginnen moet je kiezen welke maximale jaarlijkse vergoeding je wilt krijgen. Die vergoedingen lopen uiteen van €250 tot €1500 per jaar. Mankeer je nooit wat aan je gebit, dan kan je volstaan met die €250. Heb je vaak behandelingen nodig dan is een hogere dekking belangrijk. Vervolgens is er nog de keuze uit het percentage dat per nota wordt vergoed. Bij de ene zorgverzekeraar is dat 75% en dat kan oplopen tot 100% bij een andere verzekeraar. Vul in wat jouw wensen zijn en vind bij Contractvergelijker binnen een paar minuten de goedkoopste tandartsverzekering voor jouw zorgbehoefte.

Zorgverzkerering - Tandarts

Goedkoopste studentenverzekering

De goedkoopste studentenverzekering vind je ook door alle zorgverzekeringen te vergelijken. Heb je weinig zorgbehoefte maar wil je bijvoorbeeld wel medische zorg in het buitenland meeverzekeren, en/of fysiotherapie na een sportblessure? Door deze keuzes te maken en in te vullen vind je in een handomdraai de goedkoopste studentenverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Natura, budget of restitutiepolis

Er zijn twee hoofdvormen van de zorgpolis: de naturapolis en de restitutiepolis. De budgetpolis en de combinatiepolis zijn varianten op de naturapolis. Het grote verschil tussen de twee hoofdvormen is dat je bij een naturapolis een beperktere zorgkeuze hebt. Je kunt niet naar elke zorgverlener die je wilt, bij een budgetpolis ook niet naar alle ziekenhuizen. De zorgverzekeraar heeft maar met een beperkt aantal zorgverleners een contract afgesloten. Bij een restitutiepolis heb je wel vrije zorgkeuze en kan je naar vrijwel elke zorgverlener. Restitutiepolissen zijn daarom altijd wat duurder.

Zorgverzkerering - Zorgpas

Zelf betalen is soms goedkoper

Een zorgverzekering sluit je altijd af voor het komende jaar. Nou zijn de meeste mensen niet in staat in de toekomst te kijken, dus je weet ook niet precies welke zorg je in dat jaar nodig zult hebben. Zo kan het dus gebeuren dat je een aanvullende verzekering afsluit, bijvoorbeeld voor tandartskosten, maar in dat jaar weinig of geen tandartskosten hebt. Je betaalt dan de premie voor niets of je betaalt meer premie dan je kosten maakt. Zelf betalen is soms goedkoper.

Bespaar met zorgtoeslag

Je zorgverzekering kost je elke maand in ieder geval meer dan €100. Voor mensen met een laag inkomen is dat een behoorlijke aanslag op de portemonnee. De overheid komt deze groep tegemoet, zij kunnen zorgtoeslag aanvragen. Je mag dan ook niet te veel vermogen hebben. De maximale zorgtoeslag is bijna net zoveel als je moet betalen voor je basis zorgverzekering.

Eigen risico verhogen voor korting

Een andere manier om te besparen op je zorgkosten is het eigen risico verhogen voor korting. Iedereen in Nederland heeft een verplicht eigen risico van €385. Je kunt dit stapsgewijs verhogen met €100 tot een maximum van €500. Het maximale eigen risico is dus €885. Hoe hoger het eigen risico, hoe meer korting.

Lagere premie, door beperkte zorgkeuze

Voor een naturapolis betaal je een lagere premie door beperkte zorgkeuze. Feitelijk betekent dit dat je, wanneer je zorg nodig hebt, eerst moet nagaan naar welke zorgverlener je kunt gaan. Tenminste, als jij de nota voorgoed wilt krijgen door je zorgverzekeraar.

Hoogte eigen risico Gemiddelde korting p/m
€385 Geen korting
€485 €6 korting
€585 €10 korting
€685 €13,75 korting
€785 €18,25 korting
€885 €25 korting

Collectieve zorgverzekering soms goedkoper

Er is nog een manier om te besparen op je zorgverzekering. Een collectieve zorgverzekering is soms goedkoper. Behoor je tot een bepaalde beroepsgroep, werk je bij een bepaald bedrijf of ben je lid van een bepaalde vereniging? Ga dan na of je gebruik kunt maken van een collectieve zorgverzekering en bespaar zo op je maandelijkse premie.

Jaarlijks vergelijken voor de allergoedkoopste

Door zorgverzekeringen jaarlijks te vergelijken voor de allergoedkoopste, kun je besparen op je maandelijkse premie. Zo ga je elk jaar na of je zorgverzekering nog wel bij je past en voldoet aan jouw zorgbehoefte. Misschien heb je nog steeds een aanvullende verzekering voor kraamzorg terwijl je die niet meer nodig hebt.

Zorgverzkerering - Fysio
Aanvullend fysiotherapie

Staat er een operatie voor de deur waarna je fysiotherapie nodig hebt? Je kunt dan voor dat komende jaar een aanvullende verzekering voor fysiotherapie afsluiten. Natuurlijk kun je ook gaan voor de goedkoopste zorgverzekering zodat je de laagst mogelijke premie betaalt. Zo'n goedkope zorgverzekering is geschikt voor mensen die of vrijwel nooit zorg nodig hebben, of een spaarpotje hebben en het niet erg vinden dat aan te spreken als het onverhoopt tegenzit.

De goedkoopste is niet altijd de beste

We hebben het in het begin al even gezegd: goedkoop is niet altijd de beste zorgverzekering. Een zorgverzekering moet namelijk bij jouw persoonlijke situatie passen. Heb je een chronische ziekte of ben je ouder en heb je extra zorg nodig? Dan is een goedkope zorgverzekering zeker niet de beste zorgverzekering. Je kunt dan geconfronteerd worden met rekeningen die je zelf moet betalen omdat je voor die specifieke zorg niet bent verzekerd.

Vergelijk je premie

Veelgestelde vragen over de goedkoopste zorgverzekering

Wie de goedkoopste zorgverzekeraar is, hangt af van waar je je allemaal voor wil verzekeren. Op basis van jouw persoonlijke zorgbehoefte, vind je bij Contractvergelijker eenvoudig de goedkoopste zorgverzekeraar.

De goedkoopste zorgverzekering voor jou vind je eenvoudig door te vergelijken via Contractvergelijker. Jij vult je zorgwensen in, en wij laten je zien welke zorgverzekering hieraan voldoet, én de goedkoopste is.

De premies veranderen ieder jaar, net als welke zorgverzekering het goedkoopst is. Wil je binnen twee minuten het juiste antwoord op je vraag? Maak dan eenvoudig een vergelijking  bij Contractvergelijker.

De goedkoopste zorgverzekering is altijd een basisverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor o.a. medicijnen, de huisarts en een groot aantal behandelingen in het ziekenhuis. Wil je weten wat de goedkoopste zorgverzekering kost? Vergelijk dan nu bij Contractvergelijker.

Elk jaar verandert er een hoop. Sowieso de premies, maar ook de inhoud van aanvullende zorgverzekeringen. En wat dacht je van je eigen zorgbehoefte? Ook die kan jaarlijks verschillen. Vergelijk daarom elk jaar, zodat je zeker weet dat je goed verzekerd bent, en niet te veel betaalt.

De beste manier om te besparen op je zorgverzekeringskosten, is door jaarlijks zorgverzekeringen te vergelijken bij Contractvergelijker. Doe dit dan wel tussen half november en eind december, want dat is de enige periode waarin je kunt overstappen van zorgverzekeraar.