Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Energie aanbiedingen van 2023

Bij Contractvergelijker kennen wij de kosten, voorwaarden, kortingen en acties van alle energieleveranciers. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. De beste deal staat altijd bovenaan.

Bespaar tot €350

Bereken je voordeel

De beste energie deals vergelijken

Bij Contractvergelijker kennen wij de kosten, voorwaarden, kortingen en aanbiedingen van alle energieleveranciers. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. De beste deal staat altijd bovenaan.

fas
€25,50 p/j
20gb internet
Gratis s'avonds
Mooi abonnement
fas
€41,20 p/dag
Gratis TV
smart home box
Onbeperkt sms
fas
€29,99 p/uur
Test
Detail
Gratis geld
fas
€12,34 p/seconde
Test
test
test
wow

Aanbiedingen huidige energiemarkt

Momenteel zijn de energie aanbiedingen beperkt. Door de enorm stijgende energietarieven is aanbod van leveranciers beperkt. Per uur kan het aanbod verschillen. Lees verder over bespaartips en hoe de overheid helpt te compenseren bij de stijgende energieprijzen.

Energie - Windenergie
Ontvang energie alerts

Door de huidige marktomstandigheden is het aanbod van energieleveranciers beperkt. Hierdoor is overstappen niet altijd verstandig. Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen de energiemarkt en ontvang als eerst de beste energiedeals. Schrijf je in voor een energie alert en weet precies wanneer je kan overstappen met voordeel.

Betaal minder, bespaar meer

Je energiecontract is een noodzakelijk kwaad, want niemand sluit voor de lol een energiecontract af. Hoe minder je hieraan betaalt hoe beter dus. Besparen op je energiecontract is kinderlijk eenvoudig, en al helemaal als je al wat langer klant bent bij je huidige leverancier. Vaak betaal je als trouwe klant namelijk meer dan nieuwe klanten. En waarom kunnen energieleveranciers nieuwe klanten veel lagere tarieven bieden? Omdat hun trouwe klanten eigenlijk te veel betalen. Daar laat jij je toch niet voor gebruiken? Vergelijk daarom ieder jaar opnieuw bij Contractvergelijker en stap over naar de leverancier met de laagste prijs. Op jaarbasis kun je zo tot wel enkele honderden euro’s overhouden. Zonde om dat geld te laten liggen toch?

Algemeen - Spaarpot euro

Vergelijk energie aanbiedingen

Energie aanbiedingen vergelijken is bij Contractvergelijker zo gedaan. Je vult alleen de hoognodige gegevens in en ziet daarna direct alle aanbiedingen. Om het je nog makkelijker te maken hebben wij alle energie aanbiedingen al voor je op volgorde gezet. Het goedkoopste aanbod staat altijd bovenaan. Je ziet zo in één oogopslag welk energiecontract voor jou de beste deal is. Met één klik ga je naar de website van de aanbieder en zet je je overstap in gang.

Waarom energie aanbiedingen vergelijken via ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Bespaar tot €350

Bereken je voordeel

Ga snel naar:

Kortingen van energieleveranciers

Energieleveranciers geven vaak hoge kortingen. Tenminste, als je een nieuwe klant bent. Die kortingen gelden over het algemeen alleen in het eerste jaar, maar dit zorgt er wel voor dat je vaak een goede deal kunt vinden. En dat eerste jaar dan? Ons advies is om ieder jaar opnieuw energiecontracten te vergelijken. Zo profiteer je ieder jaar weer van de hoogste kortingen. Vergelijk je dit met je buurman die al jaren bij dezelfde energieleverancier zit? Dan hou jij onderaan de streep vaak honderden euro’s meer over dan je buurman. Dat is niet alleen heel slim, maar het kost je ook nog eens heel weinig moeite.

Algemeen - Cashback
Bespaartip

 kun je bij je nieuwe leverancier kiezen tussen een korting of een cadeau? Kies dan altijd voor de korting. Een cadeau is leuk, maar dit gaat vaak gepaard met iets hogere energietarieven. Wil je onderaan de streep het meeste voordeel? Kies dan voor de korting, in combinatie met lagere tarieven. Zo profiteer je maximaal.

Hoge welkomstkortingen

In Nederland zijn er veel verschillende energieleveranciers, en die willen allemaal hetzelfde: zoveel mogelijk klanten. De concurrentie is dus groot. Energieleveranciers bieden daarom soms hoge welkomstkortingen om nieuwe klanten aan te trekken. Dit wordt ook wel een cashback of bonus genoemd. Al die kortingen nemen wij mee in onze vergelijking. Wil je alleen energiecontracten zien waarbij je zo’n welkomstkorting ontvangt? Dan kun je hier eenvoudig op filteren. Vaak gelden er enkele voorwaarden. In de meeste gevallen krijg je de korting na het eerste jaar uitbetaald. De korting is dan niet verwerkt in je maandelijkse voorschotbedrag. En stap je tussentijds over naar een andere leverancier? Dan vervalt over het algemeen je recht op de welkomstkorting.

Cadeaus van energieleveranciers

Een ander voordeel dat nieuwe klanten soms krijgen is een mooi cadeau. Denk hierbij aan een televisie, tablet, cadeaubon of spelcomputer. Krijg je als nieuwe klant een cadeau bij je energiecontract? Dan laten we je dat zien in onze vergelijking. Ook hier geldt dat je het cadeau pas krijgt na het eerste jaar, of na een paar maanden. En zeg je je vaste energiecontract al voor het einde van de looptijd op? Dan moet je (een deel van) de waarde van het cadeau vaak terugbetalen. Maar hou je hier rekening mee? Dan sla je twee vliegen in één klap; je bespaart op je energiekosten, én je krijgt een mooi cadeau!

Algemeen - Cadeau

Overstappen voor energie aanbiedingen

Zoals je hierboven al las; nieuwe klanten krijgen de beste energie aanbiedingen. Langer dan een jaar bij dezelfde leverancier blijven zitten is dus eigenlijk zonde van je geld. En toch is dit wat veel Nederlanders doen. Een groot deel is zelfs nog nooit overgestapt. Of ze zijn wel eens overgestapt, maar dat is alweer jaren geleden. Dat is zonde, want wie jarenlang blijft zitten gooit veel geld weg. Een slimmer idee is om jaarlijks opnieuw te vergelijken en te kiezen voor de voordeligste energie aanbieding. Zo weet je altijd dat je de beste energie aanbieding hebt. Niets is zo vervelend dan erachter komen dat je jarenlang veel te veel hebt betaald! Zet het vergelijken van energiecontracten vanaf nu dus jaarlijks in je agenda.

Bespaar tot €350

Bereken je voordeel

Extra lage energieprijzen

Eenmalig een welkomstkorting of een mooi cadeau is natuurlijk leuk. Maar van extra lage energieprijzen profiteer je iedere maand opnieuw. En wees eerlijk: van al dat geld dat je maandelijks bespaart kun je veel leukere dingen doen dan overmaken naar je energieleverancier! Bij Contractvergelijker hebben we alle energietarieven voor je op een rij gezet. En dat niet alleen. Met alle energieleveranciers hebben wij scherp onderhandeld en goede afspraken gemaakt. Hierdoor kun je er van op aan dat je bij ons de allerlaagste energieprijzen vindt. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de hoogstnodige informatie invullen. Vervolgens zie je de beste deals voor jou, met het scherpste aanbod bovenaan.

Algemeen - Besparen

Beste energie aanbiedingen

Bij Contractvergelijker vind je alleen de allerbeste energie aanbiedingen die er te krijgen zijn. Als klant bied je dat veel rust en zekerheid. Wij hebben de onderhandelingen met energieleveranciers al voor je gedaan en alle kleine lettertjes hebben we voor je gelezen. Hierdoor hoef jij alleen maar te kijken wat de beste energie aanbieding voor jou is. Wat de allerbeste aanbieding is kan per persoon verschillen. Dat kan het energiecontract zijn met de hoogste welkomstkorting, met het mooiste cadeau, of met de laagste energietarieven.

Algemeen - Winnaar alternatief

Vergelijk alle energiedeals

Ben je op zoek naar de beste energiedeals van 2022? Dan ben je bij Contractvergelijker aan het juiste adres. Wij vergelijken de hele markt en onderhandelen regelmatig met energieleveranciers. Net zo lang tot we je de beste energiedeals kunnen bieden.

Vergelijk alle aanbiedingen van energieleveranciers

Veelgestelde vragen over energie aanbiedingen

Bij Contractvergelijker vergelijk je eenvoudig alle energie aanbiedingen van de beste en voordeligste energieleveranciers van Nederland. Welke aanbiedingen dat precies zijn? Dat verandert regelmatig. Maak daarom snel en eenvoudig een vergelijking, en ontdek de beste aanbiedingen van dit moment.

Als energieleverancier moet je tegenwoordig van goede huize komen om nieuwe klanten aan je te binden. Mensen kijken niet alleen naar voordelige maandtarieven, maar ook naar leuke extra’s, zoals cashback of een welkomstcadeau.

Of een energie aanbieding zowel voor gas als voor stroom geldt, is afhankelijk van de energieleverancier en van het aanbod op dat moment. Zeker als jouw woning al van het gas af is, is het goed om te weten of een aanbieding ook voor alleen stroom geldt. In ons zoekresultaat vind je dat eenvoudig terug.

Energieleveranciers kunnen je op verschillende manieren korting bieden. Bijvoorbeeld door het eerste halfjaar een lager tarief te hanteren. Maar meestal krijg je een cashback een het einde van de contractperiode. Dit wordt dan verrekend op je jaar- of eindafrekening.

Energieleveranciers passen regelmatig hun prijzen aan. De leverancier die dit jaar de voordeligste was, kan voor het komende jaar wel eens wat duurder uitvallen. Wil je zeker weten dat je niet te veel betaalt? Vergelijk dan jaarlijks je energiekosten op Contractvergelijker.

Op energiekosten kun je op twee manieren besparen: door minder energie te verbruiken, of door naar een andere leverancier over te stappen. Minder verbruiken vinden veel mensen lastig, want dat betekent dat je bepaalde gewoontes moet veranderen. Overstappen naar een andere leverancier is daarentegen erg eenvoudig.