Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Alle energieleveranciers 2022

Bij Contractvergelijker houden we van duidelijkheid en transparante tarieven. Alle energieleveranciers die eenduidig en transparant zijn over hun tarieven en voorwaarden vind je daarom terug in onze vergelijking.

Bespaar tot €350

Bereken je voordeel

Ga snel naar:

Energieleveranciers in de energiemarkt

Momenteel is het aanbod van energieleveranciers beperkt. Door de enorm stijgende energietarieven is aanbod van leveranciers beperkt. Per uur kan het aanbod verschillen. Lees verder over bespaartips en hoe de overheid helpt te compenseren bij de stijgende energieprijzen.

Blijf op de hoogte

Door de huidige marktomstandigheden is het aanbod van energieleveranciers beperkt. Hierdoor is overstappen niet altijd verstandig. Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen de energiemarkt en ontvang als eerst de beste energiedeals. Schrijf je in voor een energie alert en weet precies wanneer je kan kan overstappen met voordeel.

Overzicht energieleveranciers van Nederland

Contractvergelijker werkt samen met alle energieleveranciers die je hierboven ziet. Doordat wij met hen samenwerken en onderhandelen kunnen wij jou altijd de beste tarieven en voorwaarden bieden. En die tarieven en voorwaarden laten we jou zien in onze vergelijking: eerlijk, transparant en overzichtelijk. Op die manier maken wij energie vergelijken zo eenvoudig mogelijk voor je. En kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Energie - Windenergie

Onze aangesloten energieleveranciers

frank-energie
Vattenfall
United Consumers
Pure energie
ENGIE
Vandebron
Energiedirect
Delta
NLE
Essent
Gewoon Energie
Innova energie
budget-energie
Oxxio
Powerpeers
Eneco

Concurrentie tussen energie aanbieders

Vroeg viel er op het gebied van energie niets kiezen. Maar in 2004 is de energiemarkt geprivatiseerd. Hierdoor mochten regionale energie aanbieders opeens in het hele land energie gaan leveren, en kwamen er ook veel nieuwe aanbieders bij. Om deze redenen is er dus veel concurrentie op de Nederlandse energiemarkt. Energie aanbieders vechten onderling om nieuwe klanten . Dit doen zij onder andere door lagere tarieven dan de concurrent aan te bieden, en door welkomstkortingen en mooie cadeaus weg te geven. 

Voordelen concurrentiestrijd

Deze concurrentiestrijd heeft één grote winnaar, en dat ben jij als consument! Als je jaarlijks vergelijkt en overstapt tenminste. Want doe je dat niet? Dan betaal je bijna altijd te veel, en betaal je mee aan de kortingen en cadeaus die mensen krijgen die wél overstappen.

Energieleverancier met zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je voor een groot deel in je eigen energiebehoefte voorzien. Hierdoor hoef je minder stroom van je energieleverancier af te nemen. Liggen er veel zonnepanelen op je dak, of verbruik je maar weinig energie? Dan kun je zelfs meer elektriciteit opwekken dan dat je verbruikt. Dit deel lever je automatisch terug aan je energieleverancier. In ruil daarvoor krijg je een terugleververgoeding. Hoe hoog die terugleververgoeding is, verschilt per energieleverancier. Wees geen dief van je eigen portemonnee, en kijk bij het vergelijken van energie goed naar deze vergoeding. Het is het beste als je hetzelfde tarief per kWh ontvangt als wat je zelf betaalt.

Energie - Zonnepanelen

Groene energieleveranciers

Duurzaamheid wordt wereldwijd een steeds belangrijker thema. Nieuwe wet- en regelgeving moet ervoor zorgen dat we wat zuiniger omgaan met onze aarde. Dat is niet alleen een taak van de overheid. Ook zelf heb je hier invloed op. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een groene energieleverancier. Om je dit zo makkelijk mogelijk te maken, zie je in onze vergelijking precies hoe groen alle energiecontracten zijn. Ook kun je hierop filteren. Bij Contractvergelijker kun je kiezen uit verschillende groene energieleveranciers.

  • Geen voorkeur - Je ziet dan alle energiecontracten.
  • Groen uit NL - Dit zijn alle energiecontracten waarbij je groene stroom krijgt die in Nederland is opgewekt. 
  • Groen uit EU - Dit zijn energiecontracten met Europese groene stroom. Let wel op,  Europese groene stroom kan in de praktijk twee dingen betekenen:
  • Het gaat om groene stroom die buiten Nederland is opgewekt.
  • Het gaat om grijze (niet duurzame) stroom die met buitenlandse GvO-certificaten in een groen jasje is gestoken.
  • Grijs - Je ziet dan alleen energiecontracten waarbij je stroom krijgt die is opgewekt uit fossiele brandstoffen, zoals aardolie, kolen en gas. Het is goed om te weten dat grijze stroom tegenwoordig niet meer per definitie de goedkoopste optie is. Ook een energiecontract waarbij je groene stroom uit Nederland krijgt kan voor jou als voordeligste uit de bus komen.

Wil je zeker weten dat er groene stroom uit je stopcontact komt? Kies dan voor groene stroom uit Nederland, of check hoe groen de Europese groene stroom van een nieuwe leverancier daadwerkelijk is.

Energie - Groene stroom

Wat verkopers jou niet vertellen

Goedkoopste energieleveranciers

Met alle energieleveranciers die je in onze vergelijking ziet onderhandelen wij over hun tarieven. Wij doen het maximale om jou een zo minimaal mogelijke energierekening te bezorgen. Maar er kan er maar één de goedkoopste zijn. Welke energieleverancier dat is verschilt. Niet alleen veranderen tarieven regelmatig. Ook jouw persoonlijke wensen hebben hier invloed op. Filter je bijvoorbeeld op een bepaalde contractduur of op groene energie? Dan sluit je de leveranciers uit die hier niet aan voldoen. Van alle leveranciers die wel aan jouw wensen voldoen zetten we de goedkoopste energieleverancier bovenaan. Zo maken we van energie vergelijken bij Contractvergelijker een fluitje van een cent.

Nieuwe energie aanbieders

Zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier? Dan heb waarschijnlijk lange tijd veel te veel betaald voor je energie. Hoogste tijd dus voor een nieuwe energie aanbieder. De kans is groot dat je komend jaar een paar honderd euro kunt besparen door over te stappen. Dit kost je hooguit een paar minuten en levert je vaak een flinke besparing op. Hoe je dat doet? Heel simpel: je vult een paar gegevens in en je ziet direct welke energie aanbieder voor jou het voordeligst is. Overstappen is daarna zo geregeld.

Jaarlijks overstappen met voordeel

Maak er een gewoonte van om jaarlijks energieleverancier te vergelijken. Overstappen met voordeel was nog nooit zo makkelijk. Vul een paar gegevens in, kies de beste aanbieding, zet je overstap in gang en bespaar. Zeker weten dat je ook volgend jaar niet te veel betaalt? Zet dan nu alvast een herinnering in je agenda. Zo behoren torenhoge energierekeningen voortaan tot het verleden.

Beste aanbieders van Nederland

Iedereen is op zoek naar de beste aanbieder van Nederland. Maar wie de beste energie aanbieder is, is voor iedereen weer anders. Dat hangt onder andere af van je verbruik, maar ook van je persoonlijke voorkeuren. Voor jou kan bijvoorbeeld de goedkoopste aanbieder de beste zijn, maar voor je buurman is dit misschien de aanbieder die de groenste energie levert of de hoogste welkomstkortingen biedt. Wat je wensen ook zijn, bij Contractvergelijker vind je altijd de beste aanbieder voor jou. In ons filter klik je eenvoudig je voorkeuren aan, en vervolgens zie je welke aanbieders hieraan voldoen.

Algemeen - Winnaar alternatief

Energieleverancier kiezen

Een nieuwe energieleverancier kiezen is op Contractvergelijker heel eenvoudig. Wil je gewoon de goedkoopste in jouw situatie? Vul dan alleen een paar gegevens in en de goedkoopste energieleverancier zie je in de vergelijking direct bovenaan staan. Heb je aanvullende wensen? Dan selecteer je die eenvoudig in het filter. Ook nu staat de beste energieleverancier voor jou bovenaan het zoekresultaat. Zo simpel kan een nieuwe energieleverancier kiezen zijn!

Bespaar tot €350

Bereken je voordeel

Veelgestelde vragen over energieleveranciers

Nederland heeft ongeveer 30 verschillende energieleverancier.

Bij Contractvergelijker vergelijk je energiecontracten van de volgende leveranciers: Budget Energie, Eneco, Energiedirect, ENGIE, Essent, Gewoon Energie, Innova Energie, NLE, Oxxio, PowerPeers, Pure Energie, United Consumers, Vandebron en Vattenfall.

Voor jou is de beste energieleverancier misschien degene met de laagste tarieven, terwijl dat voor je buurman misschien de leverancier is met de duurzaamste stroom, of de hoogste terugleververgoeding voor zonne-energie. Bij Contractvergelijker selecteer gemakkelijk je wensen, en vind je eenvoudig de beste energieleverancier voor jou.

Wie de goedkoopste energieleverancier is verschilt soms per maand. En het hangt er ook vanaf of je alleen stroom nodig hebt, of ook gas. Hoe je er het snelst achter komt welke leverancier op dit moment het goedkoopst is? Met een vergelijking bij Contractvergelijker weet je het binnen twee minuten.

Bijna alle aanbieders bieden tegenwoordig groene stroom, of in ieder geval de keuze tussen grijze en groene stroom. Maar welke het voordeligst zijn? Dat verschilt regelmatig. Vergelijk daarom jaarlijks energiecontracten, zodat je niet meer betaalt dan nodig.

Energietarieven veranderen regelmatig. De leverancier die de vorige keer als goedkoopste uit de vergelijking kwam, kan nu wel eens duurder zijn dan anderen. Vergelijken en overstappen kost je hooguit tien minuten. Zo zorg je ervoor dat je nooit te veel betaalt.